Daugavpilī pagaidām tikai divi bezdarbnieki pietiekušies bezmaksas ārstēšanai no atkarībām NVA projekta ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros pagājušā gada beigās sāka īstenot atbalsta pasākumu ilgstošajiem bezdarbniekiem ar atkarības problēmām.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags portālam Gorod.lv paziņoja, ka projekts tiek īstenots arī Daugavpilī, šobrīd bezmaksas ārstēšanai pietiekušies divi cilvēki, kuri vēlas atbrīvoties no atkarības un atrast darbu.

Jāatzīmē, ka pasākums domāts tiem ilgstošajiem bezdarbniekiem, kuriem, lai atsāktu strādāt, ir nepieciešams atbrīvoties no alkohola, narkotiku, psihotropo vielu vai azartspēļu atkarības.

2012.gadā pasākumā bija plānots iesaistīt 40 ilgstošos bezdarbniekus ar atkarību problēmām, savukārt 2013.gadā – 220. J.Vanags uzskata, ka ir grūti prognozēt, cik daudz bezdarbnieku pietieksies šiem pasākumiem Daugavpilī, atzīmējot, ka NVA darbinieki turpinās informēt klientus par minēto iespēju.

Informācija par ārstēšanu būs konfidenciālā un netiks izpausta potenciāliem darbadevējiem. Projekts paredz, ka bezdarbnieku ārstēšana būs brīvprātīga, ārstēšanās no atkarības notiks Rīgā stacionārā un ilgs 28 dienas. Projekta dalībnieki ārstniecības pakalpojumus saņems bezmaksas – tiek apmaksāta gan ārstēšana, gan ēdināšanas izdevumi. Jaunajā pasākumā varēs piedalīties NVA ilgāk nekā gadu reģistrēti bezdarbnieki no 18 gadu vecuma, kuriem ir narkologa izsniegts atzinums par atkarību.

Bezdarbniekiem, kuri ir motivēti un vēlas piedalīties projektā, jāgriežas NVA nodaļā.


Написать комментарий