Uz valsts autoceļiem vietām veidojas apledojums

foto: DELFI
foto: DELFI

Latvijas Valsts ceļi informē, ka uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām veidojas apledojums. Daudzviet nokrišņi lietus vai sniega veidā. Gaisa temperatūra no -1ºC līdz +1ºC.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ainažu un Jelgavas virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Brauktuves slapjas.

Veclaicenes virzienā apgrūtināta braukšana ir posmos Vangaži – Raunas pagrieziens un Vireši – Veclaicene. Tur brauktuve apledojusi, kaisa.

Valkas virzienā apgrūtināta braukšana ir no Murjāņiem līdz Stalbei, veidojas apledojums, kaisa.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmos Ogre – Pļaviņas un Nīcgale - Paternieki. Nedaudz sniegs un autoceļi apledo. Brauktuves kaisa.

Bauskas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Iecava - Grenctāle. Nedaudz sniegs un autoceļi apledo. Brauktuves kaisa.

Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Kalnciems - Liepāja. Nedaudz sniegs un autoceļš apledo. Brauktuvi kaisa.

Ventspils virzienā apledojums apgrūtina braukšanu no Kūdras līdz Usmai, kaisa.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Talsu, Balvu, Krāslavas, Ludzas, Daugavpils, Limbažu, Madonas, Ogres un Cēsu apkaimēs.  Nedaudz sniegs un auto ceļi apledo, brauktuves kaisa.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā, izņemot Kurzemi, ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Pašreiz uz brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

Atkušņa un nokrišņu laikā uz autoceļiem pastiprināti veidojas apledojums. Aicinām autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka sakarā ar brīvdienu noslēgšanos šodien sagaidāma autosatiksmes plūsmas palielināšanās, tāpēc jārēķinās ar papildus braukšanas laiku.
 


Написать комментарий