Ungārijas un Bulgārijas futbola izlasēm par rasisma pārkāpumiem jāspēlē pie tukšām tribīnēm

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ungārijas un Bulgārijas futbola izlasēm par rasisma pārkāpumiem nākamās Pasaules kausa kvalifikācijas spēles jāaizvada pie tukšām tribīnēm.

Ungārijas un Bulgārijas futbola izlasēm par rasisma pārkāpumiem savas nākamās mājas spēles 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā būs jāaizvada tukšu tribīņu priekšā, lēmusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Pagājušā gada augustā notikušajā mačā starp Ungārijas un Izraēlas valstsvienībām ungāru atbalstītāji tribīnēs skandējuši antisemītiskus saukļus, ko vietējā federācija vēlāk atzinusi un kā sakarā izteikusi nožēlu.

Ungārijai tukšu tribīņu priekšā būs jāuzņem 22.marta spēle pret Rumāniju. Savukārt oktobra cīņā starp Bulgārijas un Dānijas izlasēm apvainots tika Dānijas vienības pārstāvis Patriks Mtiliga, līdz ar to bulgāri bez skatītājiem aizvadīs 22.marta spēli pret Maltas valstsvienību.

Attiecīgajām federācijām piešķirti arī 33 000 eiro (23 192 latu) un 29 000 eiro (20 381 lata) lieli naudas sodi, kā arī izteikts brīdinājums nākotnē novērst šādu situāciju atkārtošanos.

2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Bulgārija ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem B apakšgrupas otro vietu, bet Ungārija ir otrā D grupā ar deviņiem punktiem četrās cīņās.


Написать комментарий