Daugavpilieši aktīvi piedalījās muzeja labdarības akcijā „Dāvā prieka mirkli!”

Foto no Daugavpils novadpētniecības muzeja
Foto no Daugavpils novadpētniecības muzeja

Otro gadu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs Ziemassvētku priekšvakarā rīkoja labdarības akciju „Dāvā prieka mirkli!”.

Muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa portālam Gorod.lv pastāstīja, ka akcija norisinājās no 26.novembra līdz 20.decembrim un to atbalstīja daudzi pilsētnieki. Pērn minētās akcijas ietvaros tika savāktas grāmatas nodegušās Maļinovas bibliotēkas vajadzībām, bet šoreiz tika savāktas dāvanas bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņiem. „Mēs gribējām sagādāt prieku bērniem, kuriem šajās svētku dienās trūkst siltuma un mīļuma”, - paskaidroja muzeja darbiniece.

Pēc Larisas Kaimiņas vārdiem, pilsētnieki bija ļoti atsaucīgi un nesa uz muzeju galda spēles, puzles, kompaktdiskus ar pasakām, kancelejas preces, rotaļlietas, grāmatas. Dāvanu vidū bija arī sveču liešanas komplekts. Jāpiebilst, ka saskaņā ar akcijas noteikumiem visām dāvanām bija jābūt jaunām.

Vieni no aktīvākajiem ziedotājiem bija Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni, kuri ne tikai savāca daudz dāvanu, bet arī skaisti tās iepakoja un atnesa uz muzeju. Akcijā piedalījās arī muzeja darbinieki.

Ziemassvētku priekšvakarā visas dāvanas tika saliktas milzīgajā svētku kastē, kuru ar grūtībām no muzeja iznesa divi strādnieki un kura tika nodota bērnunamā-patversmē. Tās audzēkņi pateicībā par dāvanām bija sagatavojuši nelielu svētku koncertu.
Larisa Kaimiņa ir pārliecināta, ka šāda veida labdarības akcija kļūs par mūsu pilsētas labu tradīciju.


Написать комментарий