“Audi” nākotnes automobiļiem izstrādājis trīsdimensiju ekrānu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Audi" pašlaik Lasvegasā (ASV) notiekošajā patērētāju elektronikas izstādē (CES) prezentējusi automobiļa trīsdimensiju ekrānu.

Jaunajā 11,6 collu ekrānā ir nelielas optiskās lēcas, kuras attēlu sadala divās daļās – atsevišķi kreisajai un labajai acij. Tādējādi autovadītājs vai pasažieris redz trīsdimensiju attēlu pat bez speciālām brillēm.


Vācieši parādījuši divas tamlīdzīga ekrāna versijas. Vienā no tām izmantota speciāla kamera, kas seko līdzi skatītāja acīm un šos datus nodod datoram, kas pēc tam attiecīgi koriģē ekrāna attēlu tā, lai radītu trīsdimensiju efektu.

Otrs ekrāna variants ir vēl sarežģītāks – tas demonstrē trīsdimensiju attēlu, kuru var redzēt no 28 skatu leņķiem. Tādējādi attēlu ar trīsdimensiju efektu varēs redzēt uzreiz vairāki cilvēki.

Šajā izstādē "Audi" parādījis vēl dažas eksperimentālās sistēmas, piemēram, organisko diožu (OLED) lukturus, aizmugurējos miglas lukturus ar lāzeri, kā arī automobiļa stāvvietā novietošanas sistēmu, kas šo procesu veic bez autovadītāja palīdzības.


Темы: , , ,
Написать комментарий