Divas Krāslavas novada komandas tikušas konkursa «Zvaigžņu klase 2012» finālā

Trešo gadu pēc kārtas erudīcijas konkurss komandām “Zvaigžņu klase 2012” pulcē kopā erudītākos 5.-9. klašu skolēnus, bet pirmo reizi konkursa finālisti tiksies klātienē, lai cīnītos par galveno balvu – jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu. Konkursa finālā par minēto balvu cīnīsies arī divas Krāslavas novada Indras vidusskolas komandas – „Indra” (5.–6. klašu grupā) un „Indras rozes” (7.–9. klašu grupā).

Vienas no finālistu komandas klases audzinātāja Vija Sjadro portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Indras vidusskola šajā konkursā piedalās jau otro reizi, bet pirmo reizi kļuvusi par Latgales reģiona uzvarētājiem un dosies uz Rīgu cīnīties par galveno balvu.

Pēc Sjadro kundzes vārdiem, vidusskolas skolēni visa semestra garumā aktīvi pildīja konkursa uzdevumus, izmantojot dažādas informācijas meklēšanas metodes, tostarp, vēršoties pēc palīdzības pie vecākiem. Skolēni minēja mīklas, rakstīja sacerējumus, veidoja video prezentācijas, vārdu sakot, demonstrēja savus talantus un erudīciju, tāpēc sestdien, 12.janvārī, tiksies ar pārējiem finālistiem no visas Latvijas un cīnīsies par uzvaru. Šobrīd konkursa dalībnieki un klases audzinātāja gatavojas finālam, veidojot nelielu prezentāciju par sevi.

Jāpiebilst, ka “Zvaigžņu klase 2012” ir konkurss zinātkārajiem, tehnoloģijas mīlošajiem, “filozofiem” un “prātvēderiem”. Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu lasītprasmi, interesi par mācību priekšmetiem, padziļināt skolā iegūtās zināšanas un izmantot dažādus uzziņas avotus un tehnoloģiskos risinājumus mācību procesā.

Jāatzīmē, ka pavisam šogad konkursā reģistrējās 291 komanda ar 1340 dalībniekiem no visas Latvijas.


Написать комментарий