Jeļena Šapkova: Latgales Centrālā bibliotēka cenšas atbalstīt vietējos māksliniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales Centrālā bibliotēka Daugavpilī jau sen pilda kultūrizglītojošo funkciju, organizējot dažāda vecuma apmeklētājiem domātus pasākumus, tostarp, dažāda veida izstādes.

LCB vadītāja Jeļena Šapkova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka statistikas datu par kopējo organizēto izstāžu skaitu nav, tomēr bibliotēkas darbinieki parasti maina ekspozīcijas katra mēneša sākumā.

„Pie mums tiek rīkots liels literatūras izstāžu skaits, taču cenšamies atbalstīt ne tikai vietējos, bet arī Latgales māksliniekus. Gadā bibliotēkā tiek rīkotas 12-15 mākslas izstādes, tam paredzētā vieta tika izveidota 2008.gadā.

Mūsu attiecību pamatā ir abpusēji izdevīga sadarbība: mēs nodrošinām māksliniekus ar darbiem nepieciešamajām planšetēm un reklamējam pasākumu, bet viņi ar saviem darbiem atdzīvina mūsu interjeru un dod apmeklētājiem iespēju iepazīties ar viņu jaunradi. Rīkojot izstādes, cenšamies variēt dažādus mākslas žanrus.

Mākslinieki piedalās izstādēs bez maksas, bet ir obligāts noteikums – darbiem jābūt kvalitatīviem un interesantiem. Tādēļ gaidāmo Pilsētas svētku ietvaros tiks izteikts interesants priekšlikums”, - paziņoja Jeļena Šapkova.


Написать комментарий