NHL lokauta izbeigšana «iecirtīs» robus ne tikai KHL klubos

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta izbeigšana dos triecienu ne tikai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem, bet arī daudzviet citur komandām Eiropā.

Kā zināms, svētdien NHL un NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA) panāca pagaidu vienošanos par jaunu kolektīvo darba līgumu, tādējādi pārtraucot gandrīz četrus mēnešus ilgušo lokautu.


Abām pusēm gan vēl jāratificē panāktā vienošanās un lokauts tad tikai oficiāli būs noslēdzies. Paredzams, ka šo svētdien komandas oficiāli drīkstēs uzsākt treniņnometnes, bet NHL regulārā sezona sāksies 19.janvārī. Visticamāk, komandas sezonā aizvadīs pa 48 spēlēm, taču arī šo provizorisko kalendāru NHL varēs apstiprināt tikai pēc kolektīvā darba līguma noslēgšanas.

Tikmēr hokejisti jau atstājuši savas pašreizējās – pagaidu – darba vietas Eiropā un kopā ar citiem komandas biedriem Ziemeļamerikā aizvada neoficiālus treniņus. Portāls "Delfi" pēc ārzemju ziņu materiāliem piedāvā ieskatīties, kuri klubi būs zaudētāji pēc NHL lokauta atcelšanas. Kopumā Eiropas dažādās līgās lokauta laikā bija iesaistīti 187 spēlētāji ar NHL līgumiem, liecina apkopotā informācija.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий