Jēkabpils policijas iecirknis pamazām iegūst jaunu, mūsdienīgu veidolu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kopš Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknis atrodas Iekšlietu ministrijas pārraudzībā, tajā vērojamas pozitīvas pārmaiņas.

Kopš ēku celtniecības pagājušā gadsimta 30.gados nopietni remontdarbi šeit nebija veikti, bet tagad policijas iecirknis sāk iegūt jaunu izskatu, vēsta Jēkabpils pilsētas ziņu portāls.

Jau aizpagājušajā gadā gan iecirkņa, gan īslaicīgās aizturēšanas vietai tika nomainīti jumti un notekcaurules, bet nesen atjaunots aizturēšanas vietas apmetums un iecirkņa galvenajai ēkai nomainīti logi un durvis. Par remonta nepieciešamību šaubu nav, jo pirms gada iecirkņa logi atradās katastrofālā stāvoklī – viens stikls, verot vaļā logu, daļēja izkrita no vecā rāmja. Bet tagad logus vairs nevar pazīt. Kopš to nomaiņas ēkā kļuvis arī siltāks.

Nesen ierīkota ugunsdrošības signalizācija, bet pašlaik iecirknī tiek mainīta elektroinstalācija. Tāpat atjaunots automašīnu stāvlaukums un veco, pussabrukušo garāžu vietā uzcelta jauna automašīnu nojume. Visus šos darbus finansē valsts, bet izpildītāji katram darbam ir citi – pamatā Rīgas firmas.

Izmaiņas piedzīvojušas ne tikai ēkas. Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis stāsta, ka iecirknis var lepoties arī ar jaunām dienesta automašīnām.

Pārmaiņu ir daudz, bet vajadzīgi vēl daudzi darbi, lai iecirknis atbilstu mūsdienu prasībām. Pēc Z.Januševska vārdiem, nepieciešams vēl veikt ēkas fasādes un darbinieku kabinetu remontu, sakārtot garāžas.

Kad darbinieki varēs strādāt atjaunotos kabinetos un priecāties par jaunu fasādi, vēl nav zināms. Bet pavisam droši, ka pēc renovācijas Jēkabpils policijas iecirknis nebūs zaudējis vēsturisko izskatu, turklāt arī ieguvumu būs daudz – ne tikai sakoptāka un skaistāka pilsētas vide, bet komfortabli un labi darba apstākļi tiem, kas ik dienu rūpējas par kārtību un iedzīvotāju drošību.


Написать комментарий