Saeima groza Pacientu tiesību likumu

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Policijai un atsevišķām valsts iestādēm būs tiesības ar informācijas sistēmu starpniecību iegūt nepilngadīgas personas ģimenes ārsta vai pediatra kontaktinformāciju, paredz Saeimā ceturtdien, 10.janvārī, trešajā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Pacientu tiesību likumā.

Operatīva piekļuve šādai informācijai nepieciešama nepilngadīgas personas interesēs, piemēram, lai nodrošinātu aizturētas nepilngadīgas personas tiesības uz speciālista klātbūtni pārrunās ar viņu, vai arī nodrošinātu apstākļus bērna īpašo vajadzību apmierināšanai.

Tiesības iegūt informāciju par ģimenes ārstu tiešsaistē būs Valsts policijai, pašvaldības policijai, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, Valsts probācijas dienestam, bāriņtiesai, sociālajam dienestam, sociālās korekcijas izglītības iestādes ārstniecības personai un ieslodzījuma vietas ārstniecības personai gadījumos, kad nav iespējams ar vecāku vai citu likumisko pārstāvju starpniecību vai no paša nepilngadīgā noskaidrot informāciju par nepilngadīgā veselību.

No 10 uz piecām dienām saīsināts termiņš, kurā likumā noteiktām iestādēm vispārējā kārtībā ir tiesības saņemt informāciju par pacientu. Šī informācija sniedzama pēc rakstveida pieprasījuma un ārstniecības iestādes vadītāja rakstveida atļaujas saņemšanas.
 


Написать комментарий