13 tūkstoši britu ģimeņu skatās melnbalto televīziju

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Vairāk nekā trīspadsmit tūkstošos mājsaimniecību Lielbritānijā joprojām tiek izmantota melnbaltā televīzija, ziņo "bbc.co.uk", atsaucoties uz televīzijas skatīšanas licencēšanas iestādes ziņojumu.

Visavairāk – 2715 - melnbalto televizoru tiek izmantots Londonā, populāri tie ir arī Birmingemā un Mančestrā.

Salīdzinot ar 2000.gadu, izsniegto melnbaltās televīzijas skatīšanas licenču skaits ir būtiski samazinājies. Toreiz bija izsniegtas 212 tūkstošu licences, savukārt 2013.gadā šādu licenču bija vien 13 202.

Licence melnbaltās televīzijas skatīšanai maksā 49 mārciņas gadā, bet krāsainajai televīzijai – 145 mārciņas.

"Dīvaini, ka laikā, kad Lielbritānijas televīzija pilnībā raida digitālajā formātā, kad 41% valsts iedzīvotāju skatās augstas izšķirtspēju televīziju, kad briti ir skatās televīziju internetā, vairāk nekā trīspadsmit tūkstošu ģimenes savas iemīļotās pārraides skatās melnbaltas," pastastāstīja organizācijas, kas nodarbojas ar licenču maksas iekasēšanu, preses sekretārs Stīvens Farmers.

Radio un televīzijas tehnoloģiju attīstības pētnieks Džons Trenuts uzskata, ka monohromatisko televizoru lietošanu nosaka finansiāli apsvērumi, proti, ģimenes ar zemiem ienākumiem vēlas ietaupīt, iegādājoties licences par zemāku cenu.

"Vienmēr būs neliela skatītāju grupa, kurai patiks monohroms attēls, kuri nevēlēsies attiekties no strādājošas tehnikas vai vienkārši kolekcionēs vecus televizorus. Iespējams, tie nepazudīs arī pēc desmit gadiem, kad melnbalto televizoru skatīšanās licenču skaits samazināsies līdz dažiem simtiem, proti, tik daudz melnbalto televizoru bija pirmajā BBC raidīšanas vakarā pirms septiņdesmit gadiem," viņš piebilda.


Написать комментарий