Vietējie dzejnieki tiek aicināti apsveikt daugavpiliešus Valentīndienā vācu valodā

foto: nnm.ru
foto: nnm.ru

Pēc mēneša gandrīz visa pasaule svinēs romantiskākos svētkus – Valentīndienu. Šajā sakarā Daugavpils universitātes Reģionālais Vācu valodas un Vācijas valstmācības tālākizglītības centrs (RFZ) ar Gētes institūta Rīgā atbalstu aicina dažāda vecuma Latgales dzejniekus piedalīties dzejas konkursā „Sei bereit zum Valentinstag!“ („Esi gatavs Valentīndienai!”).

Centra vadītāja Nataļja Demjaņenko paziņoja, ka dzejoļa vācu valodā apjomam jābūt 500 – 1 500 zīmes (ar atstarpēm). Tomēr, neatkarībā no apjoma dzejoļi tiks vērtēti vienādi. Konkursam var iesniegt vairākus darbus.

Protams, konkursa galvenā tēma ir mīlestība, taču to var interpretēt ļoti dažādi: tā var būt mīlestībā pret kādu cilvēku, vai arī, piemēram, mīlestība pret kādu vietu vai lietu, kura jūs aizrauj.

Darbu iesniegšanas datums ir 2013.gada 6.februāris plkst.17:00. Dzejoļus var iesniegt elektroniski, iesūtot uz e-pastu natalja.demjanenko@du.lv vai personīgi atnesot uz CD-diska uz Reģionālo Vācu valodas un Vācijas valstmācības tālākizglītības centru, kas atrodas Vienības ielā 13, 401.aud.

Iesniedzot darbu, obligāti jānorāda autora kontaktinformācija: vārds un uzvārds, e-pasta adrese un telefona numurs, skolēniem papildus – skola un klase, vācu valodas skolotāja/-as vārds un uzvārds.

Visi darbi tiks ievietoti „RFZ Daugavpils” sociālajā tīklā esošajā lapā, kur tos varēs vērtēt jebkurš lapas apmeklētājs līdz 2013.gada 10.februārim.

Desmit lasītāju vidū populārāko dzejoļu autori saņems publikas simpātiju balvu. Neatkarīgi no tā RFZ izvēlēsies vienu favorītu, kurš saņems galveno balvu.

Savukārt balvu pasniegšana notiks 2013.gada 12.februārī izstādes „Sei bereit zum Valentinstag!“ („Esi gatavs Valentīndienai!”) atklāšanas laikā.


Написать комментарий