Uz 12 gadiem iznomāta pašvaldībai piederošā zeme Mežciemā, uz kuras atrodas sporta laukums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada novembrī SIA “Ditton” griezās Daugavpils pilsētas domē ar lūgumu pagarināt uz 12 gadiem 2002.gadā noslēgto nomas līgumu, saskaņā ar kuru tika iznomāts 31 855 m2 liels zemesgabals, kas atrodas Akāciju un Plāteru ielu krustojumā Mežciemā.

Ārkārtas sēdes laikā Finanšu komitejas deputātiem tika piedāvāts atteikt lūgumā vai pagarināt nomas līgumu uz 12 gadiem.

Saskaņā ar Domes lēmumu minētais zemesgabals tika iznomāts sporta laukuma izveidei – profesionālo futbola komandu un bērnu futbola komandu treniņiem vajadzīgā laukuma izveidei. Nomas termiņš ir notecējis, tāpēc firma griezās Domē ar lūgumu pagarināt līgumu.

SIA „Ditton” pārstāvis deputātiem paskaidroja, ka firma esot ieguldījusi līdzekļus sporta laukuma ierīkošanā, iekārtojusi zālāju, uzstādījusi žogu un laistīšanas iekārtas. Nomas noteikumu ievērošanai nomnieks ieguldījis objektā līdzekļus teju 150 tūkstošu latu apmērā.

Nomnieka pārstāvis paziņoja, ka līguma pagarināšanas gadījumā firma turpinās uzturēt sporta laukumu, bet nākotnē plāno izmantot zemesgabalu savām vajadzībām.

Finanšu komitejas deputāti vienbalsīgi nobalsoja par nomas līguma pagarināšanu, tāpat pieņemot galīgo lēmumu, nobalsoja arī Domes deputāti. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paskaidroja, ka stadionu aktīvi izmanto vietējās un citu pilsētu komandas, pirmās un augstākās līgas klubi, skolu komandas, sporta veterāni, tādēļ, ja sporta laukums netiks uzturēts, daudzi paliks zaudētājos.



Написать комментарий