Krievijas auto tirgum draud pārprodukcija

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijas autotirgū draud piedāvājuma pārsātinājums, jo vietējās autobūves izlaides apjomi jau šogad varētu pārsniegt pieprasījumu, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz rietumu analītiķiem.

Daudzi autoražotāji saista lielas cerības ar Krieviju kā topošo lielāko auto tirgu Eiropā. Aizvadītā gada beigās vairāki Eiropas ražotāji paziņoja par jaunu rūpnīcu atvēršanu Krievijā vai arī šim tirgum paredzētā izlaides apjoma palielināšanu.


Tāpat arī vietējais autobūves gigants "AvtoVAZ" pakāpeniski palielina ražošanas apjomus Toljati rūpnīcā, kur kopā ar savu jauno īpašnieku "Renault-Nissan" aliansi plāno izgatavot līdz pat 350 tūkstoš automobiļu gadā, neskaitot "Lada" marku.

"Ja visi ražotāji turēs savu solījumu par plānoto izlaides apjomu palielināšanu, tad Krievijas tirgum draud pārsātinājums," uzskata viens no vadošajiem kompānijas "LMC Automotive" analītiķiem Karols Tomass.

Jāatzīmē, ka aizvadītā gada novembrī Krievijas tirgus saglabāja iepriekšējo līmeni, kas liecina par tirgus stagnāciju. "Mēs arī turpmākajam periodam neprognozējam būtisku Krievijas jauno auto tirgus pieaugumu," paziņojis Eiropas Biznesa asociācijas autoražotāju komitejas vadītājs Jorgs Šraibers.

Pēc nozares speciālistu domām, gadījumā, ja piedāvājums pārsniegs pieprasījumu, tad autoražotāji sāks daudz aktīvāk eksportēt samontētos automobiļus uz citām Eiropas valstīm.


Темы: , , , ,
Написать комментарий