Deputāti pagarināja augstceltņu būvniecības projekta realizācijas termiņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

10.janvārī Finanšu komitejas ārkārtas sēdes gaitā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma Daugavpilij svarīgo lēmumu par projekta realizācijas termiņa pagarināšanu, kura ietvaros pilsētas centrā tiks būvēts sabiedrisko un dzīvojamo ēku komplekss “Skyline”.

Zemesgabala nomnieks – firma „Ditton BC” griezās Domē ar lūgumu pagarināt būvniecības termiņu, kas tika noteikts zemesgabala (4 389 m2) nomas līgumā, zemesgabals atrodas Kandavas ielā 17a. Minētais nomas līgums 2004.gadā tika noslēgs uz 50 gadiem, 2007. un 2009.gadā līgums jau tika koriģēts.

Nomnieka pārstāvis deputātus informēja, ka, sagatavojot zemesgabalu būvniecībai, firma tajā ieguldījusi līdzekļus 720,5 tūkstošu apmērā. Minētie līdzekļi tika izmantoti, lai izstrādātu nepieciešamo dokumentāciju, pārceltu sporta laukumus uz Olimpiskā centra teritoriju, aprīkotu inženiertīklus un komunikācijas, sagatavotu investoriem nepieciešamo dokumentāciju, strādātu ar potenciālajiem investoriem.

Šobrīd nomnieks ir vērsies Domē ar lūgumu pagarināt būvniecības projekta realizācijas un zemesgabala nomas termiņus. Iesniegtajos dokumentos nomnieks lūdzis ņemt vērā, ka firma maksā nomas maksu, tiek plānots realizēt projektu divos zemesgabalos, viens no kuriem atrodas firmas īpašumā, firmai ir pieredze svarīgu publisko projektu realizācijā.

Sēdes gaitā „Ditton BC” pārstāvis iepazīstināja deputātus ar prezentāciju, pastāstot, ka projekta “Skyline” iniciators ir firma „Ditton BC”. Projekta ietvaros tiek plānota kompleksa būvniecība viena kvartāla ietvaros, projekts tika apspriests publiski, pēc apspriešanas tika sagatavota pārējā nepieciešamā dokumentācija. Sakarā ar ekonomisko situāciju turpmākā projektēšana tika apturēta, tomēr joprojām tiek meklēti investori. Partnerattiecības ar „Parex banka” (pašreiz – „Citadele banka”) joprojām tiek uzturētas.

Rezultātā deputātiem tika piedāvātas trīs iespējas: apmierināt nomnieka iesniegumu, t.i., atļaut līdz 2015.gada beigām izstrādāt un iesniegt apstiprināšanai tehnisko projektu, 36 mēnešu laikā uzcelt minēto kompleksu vai pagarināt tehniskā projekta izstrādes termiņu uz 6 mēnešiem, atļaujot uzcelt ēkas 5 gadu laikā, vai atteikt projekta realizācijas termiņa pagarināšanā. Deputāti nolēma atbalstīt projekta iniciatoru un apmierināja lūgumu par termiņa pagarināšanu. Ja nomnieks izpildīs visus vienošanās nosacījumus un atradīs investoru, ap 2019.gadu Daugavpils centrā tiks uzceltas jaunceltnes.

Pēc sēdes „Ditton BC” pārstāvis žurnālistiem paziņoja, ka 2012.gada vidū investoru interese par projektu būtiski palielinājās: investori gatavi iesaistīties projektos, ja reģionā uzlabosies ekonomiskā situācija.



Написать комментарий