Nodokļu parādu daļējai dzēšanai saņemti 3238 iesniegumi

foto: ogre24.lv
foto: ogre24.lv

Nodokļu parādu daļējai dzēšanai no pagājušā gada 1.oktobra līdz 9.janvārim Valsts ieņēmumu dienests (VID) reģistrējis 3238 iesniegumus, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Kā norāda VID, 9.janvāris bija datums, līdz kuram tika gaidīti pa pastu sūtītie iesniegumi par dalību nodokļu atbalsta pasākumā. Tomēr VID neizslēdz iespēju, ka vēl varētu saņemt kādus atsevišķus iesniegumus, kas nosūtīti ar pasta starpniecību un aizkavējušies. Ja šo iesniegumu nosūtīšanas pasta zīmogs būs 2.janvāris, tad tos pieņems un izskatīs. No saņemtajiem iesniegumiem visvairāk bijuši no juridiskajām personām - 1817, bet fizisko personu iesniegumi - 1421.

Laikā no pagājušā gada 1.oktobra līdz 8.janvārim ir pieņemti 1972 lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu, un kopējā parāda summa pieņemtajos lēmumos ir 10,69 miljoni latu - tā ir summa, kas valsts budžetā jāiemaksā visiem nodokļu parādniekiem, kuriem piemērots nodokļu atbalsta pasākums.

Lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vai nepiemērošanu katrā konkrētajā gadījumā VID ir tiesības pieņemt 30 dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

Jau ziņots, ka nodokļu atbalsta pasākumam varēja pieteikties no pērnā oktobra. Šis atbalsts ir vienreiz veicama aktivitāte nokavējuma naudas un 90% soda naudas dzēšanai tiem nodokļu maksātājiem, kas līdz noteiktam brīdim ir veikuši nodokļu pamatparāda un 10% soda naudas samaksu.


Написать комментарий