Ušakovs Nacionālo bibliotēku nosaucis par muļķīgu

foto: db.lv
foto: db.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā nodēvējis Nacionālo bibliotēku jeb Gaismas pili par muļķīgu.

Tas noticis pēc tam, kad Vienotības Rīgas domes priekšsēdētaja amata kandidāte Sarmīte Ēlerte intervijā Latvijas Avīzei uzsvērusi, ka jārēķina, cik lielu labumu rīdziniekiem nesis katrs domes iztērētais lats. Un vai šīs labums nevarēja būt vismaz par 20% lielāks.

Viņa arī atzīmē, ja Rīgas nami nodarbojas ar absurdu naudas konvertāciju un pazaudē 1,2 milj. Ls, ja Saktas puķu tirdziņa kvadrātmetrs izmaksā 2,94 tūkst. Ls, ja dzīvokļi Rīgas Pilsētbūvnieka celtajos namos izmaksā par 20% dārgāk nekā dzīvokļi jaunbūvēs, kas pieejamas tirgū, tad šie piemēri vien rāda, ka katrs lats pilsētniekiem varējis nest lielāku labumu.

Kā raksta mixnews.lv N. Ušakovs nav palicis atbildi parādā un savā Facebook lapā norādījis: «Paskaitīsim saistībā ar 20%. Tā muļķīgā bibliotēka sākotnēji izmaksāja vairāk nekā 120 milj. Ls. Kultūras ministres Ēlertes laikā tās cena pieauga līdz 200 milj. Ls. Par cik procentiem efektīvāk Kultūras ministrija darbojās Ēlertes laikā? Bail pat iedomāties..»

Mēra amata kandidāte arī bilst, ka piekritusi kandidēt, jo uzskatījusi, ka viņas pienākums ir darīt visu iespējamo, lai novērstu Saskaņas centra turpmāku nostiprināšanos Rīgā.


Написать комментарий