Dome nolēma nepārdalīt skolēnu pusdienu apmaksas rezultātā ietaupītos līdzekļus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pagājušā gada vasarā Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja grozījumus saistošajos noteikumos par skolēnu ēdināšanas apmaksu, kuri paredzēja, ka pašvaldība apmaksās 50% no 3.-4.klašu skolēnu pusdienām.

Sakarā ar to, ka decembra beigās tika pieņemti grozījumi MK noteikumos, saskaņā ar kuriem no 2013.gada valsts kompensēs 80 santīmus no pusdienu maksas ne tikai pirmklasniekiem, bet arī 2.klašu skolēniem, pašvaldība arī koriģēja savu lēmumu.

Tādējādi, sakarā ar to, ka 2.klašu skolēnu pusdienas apmaksās valsts, nevis pašvaldība, kā tas bija pēdējā pusgada laikā, pašvaldība kompensēs 20 santīmus no 1.-2.klases skolēnu pusdienām un apmaksās 50% no 3.-4.klašu skolēnu pusdienām.

Tika aprēķināts, ka 2013.gadā ar 2.klašu skolēnu pusdienām saistītie pašvaldības ieplānotie izdevumi tiks samazināti par 36 669 latiem un sastādīs 24 446 latus (0,20 santīmi 719 cilvēku pusdienām 170 dienu laikā).

Jāatzīmē, ka agrāk vicemērs Vitālijs Azarevičs ziņoja, ka valsts lēmumus apmaksāt 2.klašu skolēnu pusdienas, kas bija analoģisks Domes lēmumam, ļaus šim mērķim ieplānotos līdzekļus izmantot citu klašu skolēnu pusdienu kompensācijai. Tomēr pieņemtais lēmuma projekts šāda veida pārdali neparedz.
 


Написать комментарий

Virsrakstā kļūda (kā jau vienmēr šai portālā) - nevis nolēma, bet vai nu NOLEMJ vai NOLĒMUSI.