Stropu slēpošanas trases izveides projekts ir viens no prioritārajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka arī 2013.gadā Daugavpils pilsētas pašvaldība centīsies piesaistīt investorus projektā, kura ietvaros tiek plānots izveidot slēpošanas trasi Stropos.

Jāatzīmē, ka trases būvniecībai nepieciešamā tehniskā dokumentācija tika sagatavota jau 2011.gadā, kad notika idejas publiskā apspriešana un tika izstrādāti Jauno Stropu tūrisma infrastruktūras attīstībai nepieciešamie dokumenti.

Divu gadu laikā pašvaldība pieteicās dalībai dažādos eiroprojektos, tomēr pārrobežu sadarbības programmu ietvaros projekts netika realizēts. Kā zināms, 2013.gada beigās noslēgsies pašreizējais Eiropas līdzekļu apgūšanas posms. V.Širjakovs paziņoja, ka gadījumā, ja 2014.gadā eironaudu varēs piesaistīt sporta objektu būvniecībā, trases projekts būšot pirmais iesniegtais projekts.

Atgādināsim, ka pašvaldībai piederošajā zemesgabalā Stropos tiek plānots izveidot gandrīz 7 km garu trasi ar apgaismojumu. Ziemā to varēs izmantot slēpotāji, vasarā – riteņbraucēji un skrituļslidu cienītāji.

V.Širjakovs paziņoja, ka trases izveides projekts ir viens no prioritārajiem projektiem, jo pašvaldība vēlas veicināt sporta un veselīga dzīvesveida popularitāti, turklāt šo sporta objektu varēs izmantot katrs pilsētnieks.

Jāatzīmē, ka arī portāla Gorod.lv trīs ceturtdaļas lasītāju agrāk izteikušies par slēpošanas trases nepieciešamību Daugavpilī.
 


Написать комментарий