Marka Rotko darbi vairs nebūs apskatāmi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vēl tikai triju dienu laikā daugavpilieši un pilsētas viesi varēs aplūkot mūsu pasaulslavenā novadnieka Marka Rotko darbus, kuri atrodas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, jo no pirmdienas, 14.janvāra, muzejā vairs nebūs apskatāma M.Rotko darbu ekspozīcija un starptautisko plenēru „Marks Rotko” dalībnieku darbu izstāde.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Sabiedrisko attiecību speciāliste Juta Vorone paziņoja, ka tagad šie darbi būs apskatāmi Marka Rotko mākslas centrā, kas atrodas Cietoksnī arsenāla ēkā.

Tiek plānots, ka Centra atklāšana notiks šī gada 24.aprīlī. Tas būs vienīgais šāda veida centrs Austrumeiropā, kur varēs aplūkot pasaulslavenā mākslinieka darbus.

Atgādināsim, ka pēdējo gadu laikā M.Rotko mākslas zāles ekspozīcija bija Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pastāvīgo izstāžu vidū, atspoguļojot izcilā mākslinieka dažādus jaunrades posmus, kā arī sniedzot ieskatu viņa radītajā abstraktā impresionisma stila īpatnībās. Jāatzīmē, ka ekspozīcija bija visai populāra muzeja apmeklētāju vidū.


Написать комментарий