Igaunijas prezidents ar līmlenti aizlīmē datora tīmekļa kameru

foto: baltic-review.com
foto: baltic-review.com

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar līmlenti aizlīmējis sava datora tīmekļa kameru, tādējādi mēģinot pasargāt sevi no hakeru uzbrukuma, informē igauņu mēdiji. 

Tallinā notikušajā konferencē par datu aizsardzību Igaunijas prezidents paziņojis, ka to dara, lai pasargātu sevi no iespējamiem hakeru uzbrukumiem, ja tie caur tīmekļa kameru novērotu prezidenta darbu.

"Prezidenta bažas par to, ka tīmekļa kameru var izmantot hakeri, ir pilnībā pamatotas," biznesa portālam "E24" paskaidroja Igaunijas datordrošības dienesta CERT vadītājs Hillars Ārelaids.

Viņš teica, ka "ir tādas programmas, kas hakeriem sniedz kontroli pār inficēto datoru un tam pievienotajām ierīcēm".

"Ar vīrusa programmatūras palīdzību tas nav pārāk sarežģīti. Bez kameras no attāluma iespējams vadīt arī citas datoram pieslēgtās ierīces (printeri, mikrofonu utt.). Ierīce, kas dotajā mirklī netiek izmantota un kuru ir iespējams atslēgt, drošības apsvērumu dēļ būtu jāatvieno," sacīja datordrošības speciālists.

Viņš ieteica "regulāri atjaunot datora operētājsistēmu un izmantot antivīrusu programmas". "Neejiet kāda atsūtītās interneta saistēs un pielikumos, ja par to autentiskumu neesat droši, bet šaubu gadījumā pārjautājiet sūtītājam," piebilda Ārelaids.


Написать комментарий