Opozīcija nopludina valdības «eiro propagandas plānu»

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Zaļās partijas rīcībā ir nonācis dokuments ar nosaukumu "Eiro ieviešanas komunikācijas plāns 2013.gada janvāris – maijs", kas definēts kā krīzes komunikācijas plāns sabiedrības pārliecināšanai.

Saskatot "politiskās elites" vēlmi nevis skaidrot, bet "zombēt" sabiedrību, partija nolēmusi publiskot šo dokumentu, portālu "Delfi" informēja Saeimas deputāts un Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

Publiskotajos dokumentos par "eiro projekta lokomotīvi" un viedokļu līderi plānots uzrunāt Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Dokumentā konkrēti pa nedēļām un dienām saplānotas iecerētās komunikācijas aktivitātes, piemēram, finanšu ministra tikšanās ar nozaru asociācijām, vai Finanšu ministrijas preses konferenču norises laiki un preses relīžu izsūtīšana. Tāpat saplānots laiks dažādu publikāciju nonākšanai medijos, amatpersonu viesošanās televīzijā, viedokļu līderu meklēšana, vai arī informatīvu materiālu izsūtīšana skolām, skolēnu izglītošanai. Plānoti arī semināri un reklāmas medijos.

"Plāns precīzi atbilst propagandas principiem – daudz un vienkāršos vārdos atkārtot puspatiesību, izvēli sasaistīt ar konkrētiem un taustāmiem labumiem, biedēt ar vispārzināmiem, bet netveramiem bubuļiem un emocionāli likt noticēt, ka piekrišana ir apliecinājums piederībai izredzētajam īpaši gudro pulkam," norāda Vējonis.

Viņš secina, ka plāns izstrādāts, jo sabiedrībā dominējot negatīvs viedoklis par pievienošanos eirozonai un plaši esot izskanējuši viedokļi par tautas referenduma nepieciešamību. Tas paredz, ka cilvēki, ļaujot viņiem "izsāpēt savu sāpi par latu", ar iejūtīgu līdzjūtību jāvirza uz vienīgo pareizo izvēli.

"Mēs šo dokumentu labticīgi uztveram kā provokāciju. Jo nav iespējams, ka tas tapis ar tiesiskuma, caurspīdīguma un demokrātijas koalīcijas Ministru kabineta akceptu. Dokuments, kas saplāno, kā "politiskā elite" un pat tiesību institūcijas nevis sarunātos ar Latvijas tautu, lai skaidrotu, bet paustu "pareizos" vēstījumus. Nav iespējams, ka caurspīdīgā un demokrātiska Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome akceptētu pasūtījuma "dokumentālo" filmu un raidījumu tapšanu un pārraidīšanu sabiedriskajā televīzijā un radio," pauž Vējonis.

Viņš arī aicina Ministru kabinetu un atbildīgās iestādes noskaidrot un paskaidrot šāda dokumenta parādīšanās iemeslus un mērķus. Vējonis ir pārliecināts, ka valdošās koalīcijas politiķiem un valdības pārstāvjiem, atbildīgajiem ierēdņiem jābeidz slēpties aiz "lokomotīvēm", "komunikācijas", "krīzes komunikācijas" un "aģitbrigādēm".


Написать комментарий