Vācijas baznīcu apsūdzēja cenzūras lietošanā

foto: citariga.lv
foto: citariga.lv

Vācijā izmeklētāju un garīdznieku konflikta dēļ bija apstādināta izmeklēšana lietā par pedofiliju, ziņo portāls glavnoe.ua.

Katoļu baznīcā apgalvo, ka līgums ar Kriminoloģijas izmeklēšanas institūtu bija jālauž, jo garīdzniekiem nepatika institūta direktora attieksme pret tiem, rezultātā ticība zuda.

„Mēs nepārtraucam šī projekta realizāciju. Izmeklēšana par pedofilijas faktu klostera telpās noteikti turpināsies, ar institūta dalību vai bez tā,” apgalvoja Matīss Kops, konferences dalībnieks.

Savukārt Kriminoloģijas un izmeklēšanas institūta direktors vaino Baznīcu cenzūras izmantošanā un iejaukšanos izmeklētāju darbā. „Acīmredzami projekts beidza savu darbību garīdznieku kontroles dēļ. Mūs lūdza parakstīt jaunu līgumu, saskaņā ar to Baznīca varētu aizliegt tekstu publicēšanu, tos izmeklētāji sastādīja vairākus gadus sakarā ar izmeklēšanu. Tekstus aizliegs publicēt, ja garīdzniekiem nepatiks saturs.”

Pfaiffers atzīmēja, ka turpinās izmeklēšanu patstāvīgi un piesauca cietušos griezties pie viņa pēc palīdzības.

Norberts Denefs pārdzīvoja uzmākšanos bērnībā no garīdznieka – pedofila puses. Šodien viņš ir organizācijas vadītājs. Organizācija apvieno visus cietušos un cenšas tiem palīdzēt. „Šādu lietu izmeklēšanai jābūt neatkarīgai!” atzīmēja viņš.

2011.gadā bija uzsākta izmeklēšana sakarā ar sūdzībās par pedofiliju Baznīcas telpās.


Написать комментарий