Daugavpils novada seniorus kopā vieno dzīvotspēks

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

9.janvārī Daugavpils novada Kultūras centrā notika ikgadējais senioru Jaungada pasākums, informē Daugavpils novada pašvaldības mājas lapa.

Pagājušais gads Daugavpils novada senioriem ir pagājis projekta „Mūža atvasara” zīmē, kas ilga veselu gadu, iesaistot gan Daugavpils, gan Ilūkstes novada seniorus visdažādākajās aktivitātēs - datorapmācībās, izglītojošās un praktiskās lekcijās, radošajās darbnīcās, fizioterapijas nodarbībās, ekskursijās un starppaaudžu solidaritātes pasākumos.

Daugavpils novada Pensionāru apvienības valdes locekle, višķāniete Lidija Skrinda atzīst, ka gads ir bijis pilnvērtīgs un radošs. Skrindas kundze atzīmēja, ka seniori daudz ceļoja un daudz ko redzēja – ciemojās Vidzemes pusē, izbraukāja Kurzemi. Dziedāja un dejoja, iesaistījās šūšanas un adīšanas pulciņā. Nākamajā gadā Lidijas kundze novēlēja senioriem būt tādiem, kādi viņi ir - pieklājīgiem, labsirdīgiem un vienmēr ar labu garastāvokli.

Seniorus sveica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins, Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova un Pensionāru apvienības valdes locekle Lidija Skrinda, vēlot stipru veselību, ģimenēs - mieru, saticību un labklājību.

Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova iepazīstināja seniorus ar tām izmaiņām sociālajā jomā, kas stāsies spēkā no 1.marta.

Jauninājumi šogad ir dzīvokļa pabalstos. Vientuļajiem pensionāriem, kuru ienākumi mēnesī pēc nodokļu samaksas nepārsniedz Ls 150, un vientuļie pensionāri pēc 80 gadiem apkures sezonā saņems siltumenerģijas piegādes pabalstu vai individuālās apkures pabalstu 60 latu apmērā. Šo pabalstu pašvaldība piešķirs arī vientuļajiem I un II grupas invalīdiem un vientuļajiem nestrādājošiem pensionāriem, kuri dzīvo divatā un viņu kopējie ienākumi pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz Ls 250. Vienreizējo pabalstu briļļu iegādei, kas nepārsniegs 25 latus, saņems bērni ar redzes problēmām no maznodrošinātajām ģimenēm. Tāpat ir paredzēts pabalsts kancelejas preču iegādei – Ls 15.

No 1.marta tiks kompensēts valsts samazinātais GMI pabalsts – trūcīgie joprojām saņems 40 latus, nevis valsts noteiktos 35 latus. Daugavpils novadā reģistrētajiem Otrā pasaules kara dalībniekiem, politiski represētajiem, Černobiļas AES avārijas likvidētājiem, Afganistānā dienējošajiem novada dome līdzšinējo 10 latu vietā izmaksās vienreizēju svētku pabalstu 30 latu apmērā.

Par muzikālo gaisotni pasākumā rūpējās Daugavpils Latviešu biedrības senioru vokālais ansamblis „Vecais ratiņš” un Daugavpils Latviešu kultūras centra senioru deju kolektīvs „Atbalss”. Seniorus uz deju soli aicināja grupa „Patrioti.LG”.


Написать комментарий