Mediķi: Tīrot sniegu, jāuzmanās no pārslodzes

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Sniegu vajadzētu tīrīt lēnām un pakāpeniski, nepieļaujot pārslodzi, uzsver un atgādina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD)mediķi.

Ik pa brīdim ir nepieciešamas ilgākas pauzes, lai atpūstos. Tāpat ir jārēķinās ar darba tempu - cilvēki pusmūžā nevar šo darbu darīt tikpat ātri un veikli kā jaunieši.

Vakar Latgalē, pārvērtējot savus spēkus, pēc sniega tīrīšanas miris 79 gadu vecs vīrietis, pavēstīja NMPD pārstāve Inga Vītola. Savukārt pērn sniega tīrīšana traģiski beidzās vēl trīs vīriešiem.

Ja fiziskās slodzes laikā parādās kādas problēmas - sāpes krūtīs, pēkšņa apgrūtināta elpošana, līdzsvara traucējumi, galvas reiboņi un citi veselības traucējumi -, nekavējoties jāpārtrauc sniega tīrīšana, norāda mediķi. Savukārt, ja šie simptomi nepāriet vai pat pastiprinās, jāzvana ātrajai palīdzībai.

Īpaši uzmanīgiem ar sniega tīrīšanu jābūt cilvēkiem, kas sirgst ar sirds un asinsvadu saslimšanām, tostarp arī ar paaugstinātu asinsspiedienu, - pārlieku lielā fiziskā slodze var radīt nopietnu pamatslimības saasinājumu vai pat dzīvības apdraudējumu.


Написать комментарий