DU sveica pilsētas skolēnus Ziemassvētkos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 10.janvārī, Daugavpils universitātē notika Humanitārās fakultātes Krievu valodas un kultūras centra sadarbībā ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi rīkotā skolēnu radošo darbu konkursa „Ziemassvētku apsveikums” noslēguma pasākums.

Mēneša laikā Daugavpils pilsētas skolu skolēni iesniedza pašu uzrakstītus stāstus, izgatavotas Ziemassvētku atklātnes un dāvanas, un konkursa finālā žūrija vērtēja ap 100 skolēnu darbus. Visaktīvāk konkursā piedalījās Krievu vidusskolas-liceja, 10. un 16.vidusskolas, Saskaņas pamatskolas audzēkņi. Pirmo reizi tajā piedalījās arī Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas svētdienas skolas audzēkņi.
Krievu valodas un kultūras centra metodiķe paziņoja, ka darbi tika vērtēti trijās nominācijās: „Ziemassvētku atklātne”, „Ziemassvētku dāvana” un „Ziemassvētku stāsts”.

Konkursa dalībnieku darbi pārsteidza ar savu radošumu un bērnu fantāziju. Tomēr pats galvenais, ka šis konkurss bērniem lika aizdomāties par Kristus dzimšanas svētku būtību. Vairākās skolēnu veidotās atklātnēs tika uzzīmēta svece, kas simbolizē garīgo gaismu. Šo gaišo svētku bērnu redzējumu varēja saprast, izlasot viņu stāstus un dzejoļus.

Žūrijai nebija viegli izvēlēties labākos darbus, tādēļ katrā nominācijā tika noteikti vairāki uzvarētāji. Neviens no konkursa dalībniekiem nepalika bez dāvanas: uzvarētājiem pasniedza grāmatas un piemiņas diplomus, bet pārējiem dalībniekiem – suvenīrus.
Pasākuma noslēgumā konkursa rīkotāji novēlēja, lai Ziemassvētku gaisma apgaismotu mūsu ceļu arī jaunajā, 2013.gadā.



Написать комментарий