Rēzekne turpina attīstīties

foto: panorama-rezekne.lv
foto: panorama-rezekne.lv

Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvalde ir sagatavojusi projekta idejas rezumējumu, kura ietvaros ir iecerēts veikt sešu pašvaldības ēku renovāciju un energoefektivitātes pasākumu kompleksu, informē Rēzeknes portāls. 

2012.gadā Dome jau veiksmīgi īstenoja līdzīgu projektu „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Rēzeknes pilsētas pašvaldības ēkās”, kura ietvaros tika renovētas 3., 5. un 6.vidusskolas, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija un Rēzeknes pilsētas pensionāro sociālās aprūpes centrs.

Savukārt šoreiz, saskaņā ar tehniskajiem projektiem, ir iecerēts renovēt Pirmsskolas izglītības iestādes „Māriņa”, „Bitīte”, „Zvaniņš”, Rēzeknes valsts ģimnāziju, Rēzeknes 2.vidusskolas piebūvi un Kultūrizglītības centru Atbrīvošanas alejā 97.

Kā informē projektu vadītāja Natālija Aleksejeva, ka šajās ēkas ir paredzēts veikt ēkas ārsienu, cokola, bēniņu pārseguma siltināšanu, izveidot jaunas bituma jumta segumu, nomainīt stikla blokus un ārdurvis pret PVC, kompleksi uzlabot apkures un ventilācijas sistēmu, kā arī veikt citus darbus. Projekta ietvaros pirmsskolas izglītības iestādēs un Kultūrizglītības centrā ir paredzēts uzstādīt vakuuma saules kolektorus.

„Realizējot šo projektu, mēs dabūsim vairākas priekšrocības. Pirmkārt, tiks veidota ērtāka, drošāka un pieejamāka vide izglītības iestādēs – uzlabosies komforta stāvoklis telpās. Otrkārt, energoefektivitātes pasākumu rezultātā tiks panākta enerģijas patēriņa samazināšana. Tas samazinās izmaksas par siltumenerģiju, tas nozīmē, ka ieguldītie līdzekļi ar laiku atmaksāsies. Treškārt, uzlabosies arī pilsētas ainava, jo šobrīd dažu ēku fasāžu apdare ir sliktā stāvoklī. Un protams, veicot šos darbus, tiks samazināta oglekļa dioksīda emisija apkārtējā vidē,” stāsta N. Aleksejeva.
Projekta „Energoefektivitātes paaugstināšana Rēzeknes pilsētas pašvaldības ēkās” izmaksas ir 1 536 397 lati, no šīs summas 85% ir ERAF finansējums, 9% -  Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums, 6% - Valsts budžeta dotācija.


Написать комментарий