Ceturtdien uzsnigusi trešdaļa no dekādes normas

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ceturtdien spēcīga sniegputeņa laikā Latvijā nokrišņu daudzums pārsniedza trešdaļu no visas janvāra pirmās dekādes normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jaunā gada pirmā dekāde Latvijā bija 3,3 grādus siltāka par normu. Perioda sākums bija ievērojami siltāks par ilggadīgajiem vidējiem rādītājiem – diennakts vidējā gaisa temperatūra laikā no 1. līdz 4. janvārim bija 6-7 grādus virs normas, dienā temperatūrai sasniedzot +6 grādus un naktī tikai dažviet Austrumlatvijā noslīdot nedaudz zem nulles.


Turpmākajās dienās temperatūra tuvojās normai, 7. un 8. janvāris bija vēsākās dekādes dienas, minimālajām gaisa temperatūrām Vidzemes augstienē sasniedza pat -15 grādus.

Dekādes kopējais nokrišņu daudzums bija 150% no normas. Perioda laikā nokrišņi bija katru dienu, visvairāk – 10. janvārī, kad, ilgstoši sniegot, izkrita 37% no visa dekādes nokrišņu daudzuma.

Dekādes sākumā lielākoties lija, augstākajās Austrumlatvijas vietās bija arī slapjš sniegs.

Sniega sega visu dekādes laiku bija tikai Austrumlatvijas augstākajās vietās – Alūksnes un Vidzemes augstienēs un tām tuvējos rajonos.

Citur dekādes lielākā daļa bija bez sniega, un tikai snigšana dekādes pēdējās dienās atkal atjaunoja sniega segu visā Latvijā. Piektdienas rītā visbiezākā sniega sega klāja Alūksnes un Vidzemes augstienes – 22-24 centmetri, Rīgā sniega biezums bija 14 centimetri, bet visplānākais sniega paklājs bija Kolkā (divi centimetri) un Daugavpilī (4 centimetri).

Vēja ātrums dekādes laikā bija mazāks par normu. Atsevišķās dienās stiprākas vēja brāzmas bija galvenokārt piekrastes rajonos, vislielāko brāzmu ātrumu sasniedzot 4. janvārī Ventspilī – 22 metri sekundē.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Темы: , , , ,
Написать комментарий