Lasītāja jautājums: Kāpēc likuma ievērošana ir svarīgāka par dzīvnieka dzīvību?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kopš bērnības mums tiek mācīts rūpēties par mūsu mazākiem brāļiem, barot un pieskatīt viņus, tomēr brīžiem šī vienkāršā patiesība nesakrīt ar vispārpieņemto kārtību.

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās pilsētnieks Sergejs, kurš pastāstīja ļoti bēdīgu stāstu, kas ar viņu notika decembra beigās.
Pa ceļam uz darbu Jaunforštadtes mežā viņš atrada pie koka piesietu rotveilera kucēnu. Nabaga dzīvnieks bija tik cieši piesiets pie koka, ka nespēja pārkost saiti. Diemžēl paņemt kucēnu pie sevis Sergejs nevarēja pusotru gadu veca bērna dēļ, tāpēc nolēma aizvest to uz pilsētas dzīvnieku patversmi, kā arī paziņot pa radio par šo atradumu.

Vairāki pilsētnieki izrādīja interesi par kucēnu, īpaši aktīva bija kāda Nīderkunu iedzīvotāja, kura vēlējas paņemt viņu savā privātmājā. Tomēr patversmē atteicās atdod suni jaunai īpašniecei, paziņojot, ka saskaņā ar likumu tas būs iespējams pēc divām nedēļām un pat neskatoties uz to, ka sieviete bija ar mieru apmaksāt gan sterilizāciju, gan potes. Viņa gandrīz katru dienu apmeklēja kucēnu, nesa viņam suņu barību un mājās bija sagatavojusi viņam būdiņu. Taču divas dienas pirms viņš tiktu vēsts mājās kucēns nomira. „Izskatās, ka pie mums visādu dīvainu likumu ievērošana ir svarīgāka par dzīvnieka dzīvību un labklājību”, - uzskata Sergejs.
Portāls Gorod.lv vērsās pēc komentāriem pie Daugavpils dzīvnieku patversmes vadītājas Žanetes Sosnares.

Pēc viņas vārdiem, likumdošanā noteikts patversmē nonākušā dzīvnieka uzturēšanas termiņš – 10 dienu gara karantīna, un 14 dienu laikā tiek gaidīts, vai neuzradīsies dzīvnieka saimnieks. „Iespējams, suns gāja bojā, jo bija ar kaut ko inficēts. Jebkurā gadījumā mēs neesam tiesīgi pārkāpt likumu, tāpēc nevaram pirms termiņa atdod dzīvnieku”, - paskaidroja Sosnares kundze.

Pagājušajā gadā jauno mājvietu atrada 108 suņi un 46 kaķi no dzīvnieku patversmes. Kā arī par Daugavpils pilsētas pašvaldības līdzekļiem tika sterilizēti vairāk nekā 200 pagalmu kaķi.


Написать комментарий