Krievijā patriotismu atbalstīs likums

foto: nastol.com.ua
foto: nastol.com.ua

Likumprojekts par ticīgo tiesību aizsardzību var transformēties kā likums par tikuma aizsardzību, tai skaitā patriotisma aizsardzību, ziņo top.rbc.ru.

Laikraksts „Izvestija” ziņo, ka likumprojektu sagatavo prezidenta padomes pilsoņu tiesību aizsardzības komisija: Vladimirs Rjahovskis un Josifs Diskins.

Šeit runa iet par sankcijām, kuras pielietos gadījumos, kad tiek aizskarta cilvēka cieņa. Piemēram, uz šo likumprojektu var attiekties precedents par MSAVI studentu, kurš ar džipu ir iebraucis kara veterānu kapā. Viņa nodarījumu var kvalificēt arī kā vandālisms.

Lai šis likums sāktu savu darbību, pēc sastādītāju domām nepieciešamas, lai šis likums gūtu atbalstu sabiedrībā. Kā piemēru autori arī min, ka Likumdošanas sapulces deputāts Vitālijs Milonovs zinās, ka izstādēs, kur tiek pazemota tradicionālās seksuālās orientācijas pārstāvji, nav apmeklējamas.

Par likumprojekta normu pārkāpšanu galvenokārt sankcijas būs naudas sodu un piespiedu darbu veidā. Likumprojektā nav paredzētas sankcijas, kuras paredz brīvības atņemšanu.

Rjahovska un Diskina ideja izsauca neviennozīmīgu attieksmi. Piemēram, Valsts domes deputāts Jaroslavs Nilovs apgalvoja, ka svarīgākais šajā jautājumā nepārcensties, bet Genādisj Gudkovs uzskata, ka kārtējā likuma paplašināšana nebūs efektīva.


Написать комментарий