Norvēģi ir apmierināti ar Krievijas tirgus apetīti 2

foto: agrobk.ru
foto: agrobk.ru

Pēc 2012.gada kopsavilkuma Krievija joprojām paliek par vislielāko zivs importētājlvalsti. 2012.gadā bija nopirktas 133 t.k. tonnas laša gaļas, uz kopējo summu 492 mlj. eiro, ziņo portāls fishnews.ru.

Norvēģija kopumā pagājušajā gadā eksportēja zivs produkciju uz 7 miljardiem eiro. Norvēģijas zivsaimniecības komitejā, eksports uz Krieviju ir audzis un sasniedza summu 82 milj. eiro apmērā, tas ir uz 5% vairāk nekā 2011.gadā.

Tādā veidā Krievija apstiprina to faktu, ka valsts ir noteicošā importa ziņā, kas ir viennozīmīgi izdevīgi Norvēģijai,” atzīmēja Norvēģijas valsts zivsaimniecības komitejas direktors Jans Jonsens.

Pēc viņa viedokļa, Krievijas tirgū ir manāmi audzis pieprasījums zivs produkcijai, it sevišķi forelei un lasim. Eksporta rezultāti ir rekordlieli: lasi eksportēja 133 t.k. tonnas un 32 t.k. tonnas foreles.

Norvēģu lasis eksporta ziņā pirmo reizi apsteidza siļķes eksporta daudzumus. Siļķes eksports uz Krieviju 2012.gadā samazinājās par 91 t.k. tonnām, tas ir par 18%. Tas ir saistīts ar 2009.gadā uzliktajām kvotām, jo tas atspoguļojās uz siļķes cenām.


Написать комментарий

Nevis UZ 7 miljardiem un 5 procentiem, bet PAR.
Nevis t.k., bet tūkst.
Nevis zivs, bet zivju produkcija, utt...

Mūsuvārds: Nevis UZ 7 miljardiem un 5 procentiem, bet PAR. Nevis t.k., bet tūkst. Nevis zivs, bet zivju produkcija, utt...

Mūsuvārds arī rakstmas atsevišķi!

Написать комментарий