Pašvaldība sadarbībā ar jauniešiem uzsāka velotransporta infrastruktūras attīstīšanu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Turpinot uzsākto praksi par veselīgā dzīves veida popularizēšanu Daugavpilī, pašvaldība atbalstīja ideju par velotransporta infrastruktūras attīstību pilsētā. 

Portālam Gorod.lv priekšsēdētāja vietnieks Vjačelavs Širjakovs pavēstīja, ka pašvaldība atbalsta veselīgo dzīves veidu, tāpēc pilsētas vidi vēlas padarīt pieejamu sporta nodarbībām un aktīvai atpūtai.

V. Širjakovs pastāstīja, ka Komunālās saimniecības speciālisti sadarbojas ar jauniešu grupu, izstrādājot plānu velotransporta infrastruktūras attīstībai.

Darba rezultāts būs kopējā sfēras attīstība, kur būs arī iekļauti jautājumi par drošību, velotransporta tīkla attīstību, stāvvietu iekārtošanu un tā tālāk. Neskatoties uz to, ka Daugavpilī nav sastrēgumu, velotransports daudziem pilsētas iedzīvotājiem ir iecienīts, tieši tāpēc pašvaldība ir atbalstījusi jauniešu iniciatīvu par velotransporta attīstību Daugavpilī.

Pasākumi un naudas summa projekta realizācijai vēl nav zināma. Atzīmēsim, ka Austrijā periodā no 2003. – 2008..gadam velotransporta infrastruktūras attīstībai bija veltīti 30 milj. eiro. Velotransporta parki var kļūt arī par pilsētas rotājumu, kurš atzīmēs pilsētas unikalitāti. 


Написать комментарий