Ņiživijs pievienojas Prāgas “LEV” komandai

foto: sportacentrs.com, sport-time.lv
foto: sportacentrs.com, sport-time.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs savu karjeru turpinās Prāgas "Lev" komandā no Čehijas, kur pievienosies citam latvietim Mārtiņam Cipulim, liecina Rīgas "Dinamo" mājaslapā pieejama informācija.

Šāda pāreja notikusi pēc abu klubu savstarpējās vienošanās. Ņiživijs Prāgas vienībā spēlēšot līdz šīs sezonas beigām. Līdz šim 36 gadus vecais uzbrucējs visas KHL sezonas bija aizvadījis "Dinamo" komandā, gūstot arī atjaunotā kluba pirmos vārtus šajā čempionātā.

Šajā sezonā aizvadītajās 33 spēlēs pieredzējušais hokejists guvis vienus vārtus un izcēlies ar 14 rezultatīvām piespēlēm partneriem. Tāpat viņš nopelnījis sešas minūtes un lietderības koeficentu - 10. Kopumā Rīgas kluba sastāvā hokejists aizvadījis 247 spēles, kurās guvis 43 vārtus un izcēlies ar 93 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms pievienošanās "Dinamo" komandai 2008.gadā Ņiživijs spēlējis dažādos bijušās Krievijas Superlīgas un Augstākās līgas klubos - Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas "Dinamo", Permas "Molot-Prikamje" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Latvijas izlases sastāvā uzbrucējs spēlēja kopš 1995.gada un šajā laikā kopā ar valstsvienību piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs un 15 pasaules čempionātos, bet pašlaik karjeru izlasē ir beidzis.

Jāpiebilst, ka "Lev" komandā jau spēlē cits Latvijas hokeja audzēknis Cipulis, kurš vienībai pievienojās decembra sākumā.


Написать комментарий