Vairāk nekā 2 000 cilvēku no četrām valstīm piedalās garīgās mūzikas festivālā Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 11. janvārī Daugavpilī notika garīgās mūzikas festivāla "Sudraba zvani” preses konference, kurā piedalījās festivāla organizatori, žūrija un ciemiņi.

Desmitajā pēc kārtas festivālā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits: apmēram 2 500 cilvēku, vairāk nekā 60 kolektīvi, no kuriem 50 ir konkursanti un cīnīsies par galveno balvu 1500 eiro apmērā.

Labākie kolektīvi saņems speciālās balvas no Daugavpils kultūras pārvaldes, Mūzikas vidusskolas, Daugavpils Universitātes, pilsētas Mūzikas skolotāju apvienības, Latvijas kordiriģentu asociācijas un vietējām kultūras apvienībām.

Kā pastāstīja viens no festivāla organizatoriem Jevgēņijs Ustinkovs, šogad festivālā uzstājas kori, orķestri un vokālie ansambļi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas, tie sacentīsies sešās nominācijās.

Festivāla ciemiņi būs ne tikai iepriekšējo gadu laureāti, bet arī Latvijā populārais koris „Balsis”, ko vada Ints Teterovskis. Koncerta programma būs piesātināta un interesanta.

Žūrijā piedalīsies Romāns Vanags (Rīga), Jūlija Blinova ( Sant – Pēterburga), Gintautas Venislovas (Viļņa), Edgars Znutiņš (Daugavpils), Vitālijs Rauzo (Vitebska), Pēteris Savinkovs (Maskava).

Pēc kultūras pārvaldes Eleonoras Kļeščinskas vārdiem, visgrūtākais festivāla organizēšanas jautājums bija dalībnieku izmitināšana un ēdināšana. Preses konferencē festivāla dalībnieki augstu novērtēja festivāla organizāciju, tai skaitā arī koncertzāles un pilsētnieku viesmīlību.

Sestdien, 12.janvārī notiks konkursantu uzstāšanās un svētdien norisināsies festivāla fināls un uzvarētāju apbalvošana. Starptautiskā festivāla norises programmu var redzēt šeit. Ieeja uz visiem koncertiem ir bezmaksas.



Написать комментарий