Daugavpils hokeja klubs aicina pieteikties dalībai sacensībās „Zelta Ripa” 1

Trešo gadu pēc kārtas Daugavpils hokeja klubs sadarbībā ar Daugavpils Sporta pārvaldi un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi rīko hokeja sacensības „Zelta Ripa”, kurās piedalās skolu un pagalmu komandas.

Šogad sacensības notiks atklātajā slidotavā Kandavas ielā 17a, bet pusfināla spēles un finālspēles – Ledus hallē. Sacensībās piedalās jaunieši vecumā no 10 līdz 16 gadiem.

DHK „Latgale” izpilddirektors Arvīds Saušs paziņoja, ka šobrīd dalību sacensībās apstiprinājušas dažas Daugavpils skolu komandas, kā arī komandas no Kalupes un Ilūkstes. Minētajās pilsētās sacensību rīkotāji plāno organizēt dažas izbraukuma spēles.

Pēc rīkotāju domām, „Zelta Ripa” ir liela iespēja jaunajiem spēlētājiem parādīt savu talantu un sākt trenēties hokeja skolā Daugavpilī.
Pēc 30 aizmirstības gadiem sacensības „Zelta Ripa” Daugavpilī norisinājās 2011.gadā, kad tajā piedalījās 6 komandas, tostarp, 4 pilsētas komandas, bet par uzvarētāju kļuva jaunieši no Tukuma. 2012.gadā sacensībās piedalījās 4 komandas, par uzvarētāju kļuva J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola.

Visi interesenti tiek aicināti līdz 22.janvārim iesniegt pieteikumus Stacijas ielā 45a (Daugavpils Ledus halle), 112.kab. Tālrunis izziņām: 25909792.

Pirmo reizi sacensības "Zelta Ripa" notika ziemas sezonā 1964./1965. gadā, kad turnīrā piedalījās vairāk nekā 50 komandas. Turnīra nosaukums nebija nejauši izdomāts: Olimpiskajās spēlēs Insbrukā gala spēlē Padomju Savienības komanda pret Kanādas komandu iemeta uzvaras ripu vārtos, līdz ar to ieguva savu zelta medaļu. Par godu šim notikumam ripu nosauca par zelta, bet turnīru, kurā dzimst hokeja zvaigznes par "Zelta Ripu". Turnīrs kļuva populārs pagājušā gadsimta 70. un 80.gados. Tad tajā regulāri piedalījās vairāk nekā 400 komandas. Turpmākajos gados sacensības notika katru gadu un iesaistīto komandu skaits nekad nav bijis mazāk par 100.

Nolikums

Pieteikums


Написать комментарий

Labi laiki D-pilì bija! Labakie bija Fakel un Olimp! Biju Olimp rindàs 1981-1984 rindas! 12 vidusskola! Lai tik turpinàs!