Gorod.lv aptaujas dati liecina, ka katrs otrais neplāno piedalīties vēlēšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas dati liecina, ka gandrīz puse no respondentiem šogad neplāno iet uz pašvaldību vēlēšanām.

Ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes datus, ja katrs otrais daugavpilietis nepiedalīsies vēlēšanās, mūsu pilsētas nākotni izlems 31 tūkstotis pilsētnieku.

15% respondentu vēl nav domājuši, par ko viņi balsos. 11% plāno balsot kā parasti. 10% vēl nav tikuši skaidrībā, par ko balsos, 8% plāno atbalstīt jauno partiju. 5% respondentu paziņoja, ka vēl nezina, par ko balsos, bet jauno partiju neatbalstīs.

Daugavpils Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs portālam Gorod.lv paziņoja, ka, pat ja vēlēšanās piedalīsies 50% vēlētāju, balsošana tiks uzskatīta par notikušu, jo likums neparedz pašvaldību vēlēšanos piedalījušos vēlētāju minimālo skaitu.

Pēc R.Tukiša domām, vēlētāju aktivitāte būs atkarīga no partiju kampaņām, kuras startēs 2.februārī. Šobrīd Vēlēšanu komisija cer uz to, ka vēlēšanās piedalīsies 60% vēlētāju.

R.Tukišs paziņoja, ka diez vai pirms vēlēšanām notiks plaša valsts sociālā reklāmas kampaņa, kuras mērķis būtu pārliecināt cilvēkus par nepieciešamību balsot. Protams, valsts informēs par to, ka dalība vēlēšanās ir katra pilsoņa pienākums, tomēr valsts mērķis nebūs piesaistīt pēc iespējas vairāk vēlētāju, jo to skaits būs svarīgs katras konkrētās partijas rezultātos.

Jāatzīmē, ka patlaban Daugavpilī dzīvo 100 005 iedzīvotāji, 62 300 no kuriem ir vēlētāji. Vēlētāju precīzs skaits būs zināms martā.
 


Написать комментарий