DzKSU varētu izsludināt atkārtoto konkursu par dažu funkciju nodošanu privātfirmai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldībā neizslēdz iespēju, ka šogad pašvaldības uzņēmums – Daugavpils DzKSU – varētu atkārtoti izsludināt konkursu par dažu funkciju (tostarp arī dzīvojamo māju tehnisko sistēmu uzturēšanu un apsaimniekošanu) nodošanu privātfirmai, portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, piebilstot, ka lēmumu pieņems DzKSU.

Atgādināsim, ka pagājušā gada janvārī izsludinātais konkurss par dzīvojamo māju tehnisko sistēmu uzturēšanu un apsaimniekošanu bija izsaucis pretrunīgas atsauksmes. Jūnijā tika nolemts pabeigt konkursu un uzdod uzņēmumam mainīt pretendentiem izvirzītos kritērijus, lai atkārtotā konkursa gadījumā tiktu saņemti vairāki piedāvājumi, līdz ar ko palielinātos konkurence un samazinātos piedāvājumu summas.

Pilsētas vadība agrāk ziņojusi, ka konkurss tika izsludināts, lai novērtētu, vai dažu funkciju nodošana būs uzņēmumam ekonomiski izdevīgs pasākums. Pēc V.Širjakova domām, šobrīd pastāv iespēja, ka DzKSU pieņems lēmumu par atkārtotā konkursa rīkošanu: ja tā rīkošanas gaitā uzņēmums redzēs ekonomisko izdevīgumu, tiks pieņemts lēmumus par iespēju noslēgt līgumu ar privātfirmu.

V.Širjakovs paskaidroja, ka DzKSU šāda veida pasākumu mērķis ir nepaaugstināt tarifu, tāpēc, ja dažu uzņēmuma funkciju nodošana nodrošinās līdzekļu taupību, kurus varēs izmantot citām vajadzībām, piemēram, pagalmu asfaltēšanai, šīs funkcijas tiks nodotas.

„Dažu funkciju nodošana nenozīmē kontroles zaudēšanu. Piemēram, Daugavpils Komunālās saimniecības uzņēmums rīko vairākus konkursus, nododot dažāda veida darbus privātfirmām. Tomēr KSP joprojām ir naudas līdzekļu administrators un kontrolē situāciju. Tādēļ, ja DzKSU uzskatīs par lietderīgu nodot kādas funkcijas privātfirmām, pašvaldība neliks tam šķēršļus. Protams, ir darbi, kurus nevar nodot, piemēram, teritoriju apsaimniekošanu, jo sētnieki pilda pienākumus, kuri attiecas tieši uz apkalpojošās organizācijas pienākumiem, - izkar karogus, noņem skaitītāju rādījumus utt. Ja konkursa gaitā par dzīvojamo māju tehnisko sistēmu uzturēšanu un apsaimniekošanu DzKSU pārliecināsies, ka tas ir izdevīgi, tiks pieņemts lēmumus par līguma noslēgšanu”, - teica V.Širjakovs.


Написать комментарий