Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks tango karalim veltītais muzikālais lektorijs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad aprit 120 gadi kopš Dvinskā dzimušā tango karaļa Oskara Stroka dzimšanas dienas. Atšķirībā no Latvijas galvaspilsētas, kurā nesen tika atklāta tango karalim veltītā memoriālā plāksne, Daugavpilī plaši pasākumi netika plānoti.

Tomēr Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs sakarā ar komponista jubileju sagatavoja O. Strokam veltīto lektoriju „Tikšanās ar tango karali”. Pasākums notiks otrdien, 15.janvārī, par tā pirmajiem dalībniekiem kļūs Saskaņas pamatskolas un Centra vidusskolas skolēni.

Vairākus gadus muzeja darbinieki vāca informāciju par mūsu slaveno novadnieku, tāpēc lektorija apmeklētājiem tiks piedāvāts interesants stāsts par Oskara Stroka dzīvi un jaunradi, kas tiks ilustrēts ar fotogrāfijām un viņa mūziku. Pirmā lektorija dalībnieki varēs izbaudīt Stroka dziesmas Daugavpils dziedātāja Sergeja Pimanova izpildījumā.

Īpašu atpazīstamību O.Stroks bija ieguvis pagājušā gadsimta 30.gados, bet viņa tango melodijas „Ak, šīs melnās acis!”, „Mēness rapsodija”, „Pēdējais tango”, „Saki, kāpēc?” ir populāras arī šobrīd.

Lektorijs norisināsies gada laikā un galvenokārt tas ir domāts skolēniem, taču noteikti varētu ieinteresēt arī pieaugušos klausītājus.
Muzikālais lektorijs „Tikšanās ar tango karali” notiks 15.janvārī plkst.14:20.


Написать комментарий