Sports Rēzeknē: rezultāti un plāni

foto: ibelmopan2.blogspot.com
foto: ibelmopan2.blogspot.com

18. janvārī plkst. 18.00 Kultūras namā notiks jau par tradicionālu kļuvušais svinīgais pasākums „Sporta laureāts 2012”. Par to informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Tiks apkopoti pagājušā gada rezultāti sportā, kā arī nosaukti spēcīgākie, veiklākie, ātrākie un veiksmīgākie Rēzeknes sportisti šādās nominācijās: „Sporta veterāns 2012”, „Juniors 2012” un „Sporta laureāts 2012”. Plašāk par 2012. gada sporta dzīves rezultātiem un jaunā gada plāniem pastāstīja Sporta pārvaldes vadītājs Nikolajs Krilovs.

- Mūsu sportisti parādīja labus rezultātus un kļuva par uzvarētājiem un laureātiem Latvijas III Olimpiādē Liepājā. Īpaši iepriecināja cīkstoņi un vieglatlēti. Tradicionālais, nu jau 21. Ziemassvētku turnīrs minifutbolā, kā parasti, sapulcināja daudz komandu un skatītāju. Jau ne pirmo gadu Rēzeknē rudenī notiek starptautiskais cīņas turnīrs, kurš diezgan augsti kotējas cīņas mākslas cienītāju vidū. Noteikti jāatzīmē sporta veterānu aktivitāte (vieglatlēti, peldētāji, spēka trīscīņas sportisti, futbolisti, cīkstoņi, novusisti, šahisti, galda tenisa meistari), kas veiksmīgi piedalījās dažādās sacensībās gan valsts, gan starptautiskā līmenī. Mūsu jaunatnei ir, kam līdzināties, bet viņu vienaudžiem, – no kā ņemt piemēru.

Runājot par materiālās bāzes uzlabošanu, pagājušajā gadā būtiskākās bija investīcijas pilsētas peldbaseinā, kur tika uzstādīts mūsdienīgs ekoloģisks ūdens attīrīšanas aprīkojums bez ķīmijas izmantošanas. Mūsu baseins, kas pagājušajā gadā svinēja savu 40 gadu jubileju, it kā ieguva otro elpu, jo, ja agrāk tik kvalitatīvs ūdens peldēšanai bija pieejams tikai dažos SPA centros, tad tagad tāds ir arī mūsu pilsētas peldbaseinā, kurā nejūt asu hlora smaku.

Pagājušajā gadā mēs sākām pilnā apmērā izmantot futbola laukumu ar mākslīgo segumu 2. vidusskolas stadionā, kas ļāva atslogot pilsētas stadionu un sakārtot dabisko zālienu tā futbola laukumā. Jāsaka, ka tagad atbraucošie futbolisti atzīmē, ka mūsu futbola laukums stadionā ir viens no labākajiem Latvijā, tas, protams, priecē. Diemžēl pagaidām paliek atklāts jautājums par ģērbtuvju un nožogojumu aprīkošanu 2. vidusskolas stadionā, bet ceru, ka tuvākajā nākotnē finansējums tiks saņemts. Patīkama ziņa ir, ka šī gada laikā pilsētas stadionā tiks uzbūvēts mūsdienīgs tenisa korts, par ko jau sen sapņo daudzi rēzeknieši.

Pagājušajā gadā Rēzeknē pirmo reizi tika rīkots pusmaratons – viens no republikas sacensību posmiem, kas notiek gada laikā. Tā kā šo sacensību organizētāji atzina, ka Rēzeknē pusmaratona organizācija bija veiksmīga, tad šī gada aprīlī mēs atkal uzņemsim skriešanas cienītājus no Latvijas un ārvalstīm. Par tradicionālu kļūst arī skrējiens pa Atbrīvošanas aleju par godu Latvijas proklamēšanas gadadienai. Liels paldies par radošumu arī individuālajiem skrējiena dalībniekiem un komandām.

Šogad mēs pilsētas slidotavā pirmo reizi rīkojām Jaungada diskotēku uz ledus. Neskatoties uz nepiemērotajiem laikapstākļiem (tā bija pirmā atkušņa diena), slidotavā sapulcējās ļoti daudz cilvēku. Mēs saņēmām milzumdaudz pozitīvu atsauksmju! Ja ļaus laikapstākļi, līdzīgu pasākumu slidotavā plānojam rīkot visu mīlētāju dienā, 14. februārī.

Netiks aizmirsti arī citi tradicionālie pasākumi: februārī sadarbībā ar Māmiņu klubu tiks organizēts kārtējais pasākums „Mamma, tētis un es – sportiska ģimene!”, bet vasarā pilsētas stadionā notiks sporta spēles cilvēkiem ar īpašām vajadzībām (šo pasākumu rīkosim kopā ar Sociālās aprūpes pārvaldi).

Un tas, protams, vēl nav viss. Ir ieplānoti un tiks rīkoti vēl daudzi citi sportiski pasākumi. Par tiem noteikti paziņosim masu medijos. Draudzējieties ar sportu!
 


Написать комментарий