RD deputāts Skuja: “RS parastiem darbiniekiem algas nepaaugstina”

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

“Šobrīd skandinātais algas pielikums “Rīgas satiksmes” parastajam darbiniekam ir bezkaunīgi meli”, informē Rīgas domes (RD) deputāts, „Demokrātisko Patriotu” (DP) frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Skuja.

“Tas, ko uzņēmumā sauc par algu, patiesībā veidojas no vairākām pozīcijām. Pieliekot klāt vienai pozīcijai, citās pozīcijās samaksa tiek samazināta vai vispār noņemta. Ir sameistarota algas sistēma parastajam darbiniekam, kur nemainīgā summa jeb alga ir 200.00 latu, bet viss pārējais – dažādas piemaksas, kuras mainās un kuras vadība maina, lai sodītu un kontrolētu darbiniekus.

Patiesībā tā ir neredzēta ņirgāšanās par darbiniekiem pašvaldībai piederošā uzņēmumā. Tajā pašā laikā, saņemot milzu dotācijas no Rīgas Domes, „Rīgas Satiksmes” vadītājs Bemhens atļaujas pēc triju gadu nolietojuma atjaunot autoparku administrācijai ar Volvo xc 70 un citiem džipiem – kopuma desmitiem mašīnu…”, stāsta deputāts Skuja.

Lai palīdzētu „Rīgas satiksmes” darbiniekiem, kuri izmisīgi cīnās par savām tiesībām, 2012. gada beigās J.M.Skuja ir iestājies Reģiona pašvaldību darbinieku arodbiedrībā.

“Šādu lēmumu pieņēmu, jo jau labu laiku palīdzu šīs arodbiedrības biedriem, kas strādā „Rīgas satiksmē” un cieš no vadības pilnīgi neticamās attieksmes pret darbiniekiem. Vēlos aicināt arī citus „Rīgas satiksmes” un Rīgas pašvaldības uzņēmumu darbiniekus iet prom no arodbiedrības LABA, kas patiesībā ir „ Saskaņas centra” arodbiedrība un kura sava politiskā veikala dēļ nekad, atkārtoju, nekad, neies pret „Rīgas satiksmi”. Partijas un arodbiedrības „sadarbības cena” acīmredzot ir ļoti liela, ja jau arodbiedrības vadība, redzot ka būs jāiet pret „Rīgas satiksmi”, pati aicina biedrus stāties laukā”, saka Skuja.

Deputāts arī atgādina, ka tautai ir īsa atmiņa, bet viss atkārtojas un turpinās: „Ko izdarīja Nils Ušakovs, kad 2009. gadā nāca pie varas? Visiem ”Rīgas satiksmes” darbiniekiem par 25% samazināja algas – cieta 5 000 darbinieku un viņu ģimenes, bet vesela varza direktoru un Leona Bemhena “brandžas” pietuvinātie turpina smelt un dzīvot zaļi. Diemžēl šīs arodbiedrības biedram Ušakovam, “dižajam sociāldemokrātam” un pseido Rīgas saimniekam izdevīgi neredzēt notiekošo, jo kad vajag atbalstu, tad „Rīgas satiksmes” nozombētie tiek sadzīti „Rīgas satiksmes” autobusos un nogādāti piketēt par „Saskaņas centru”. Vēlreiz aicinu „Rīgas satiksmes” darbiniekus izstāties no arodbiedrības LABA, meklēt citas arodbiedrības, bet tos, kuriem nepietika spēka cīnīties ar „Rīgas satiksmi” un kuri paši aizgāja, lūdzu piesakieties pie manis ar savām liecībām, lai pāridarījumi netiek aizmirsti”.
Par šo un citiem kliedzošiem jautājumiem J.M.Skuja ir nosūtījis vēstuli uz KNAB.


Написать комментарий