Skolas tualetē Indijā izvarota septiņus gadus veca meitene; iedzīvotāji protestē

foto: obozrevatel.com
foto: obozrevatel.com

Jauns seksuālās vardarbības skandāls satricinājis Indiju. Skolas tualetē Goas štatā pirmdien izvarota septiņus gadus veca meitene, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tas noticis laikā, kad sabiedrība ir saniknota par decembrī notikušu studentes grupveida izvarošanu Deli satiksmes autobusā, pēc kuras sieviete mira.

Uzbrukums skolniecei noticis Vasko pilsētas skolā. Meitene sūdzējusies par sāpēm un tad arī atklāts, ka viņa ir izvarota. Pamatojoties uz upura aprakstu, policija ir izveidojusi aizdomās turētā fotorobotu un sākusi viņa meklēšanu.

Varas iestādes ir aizturējušas skolas direktori, kurai izvirzītas apsūdzības nolaidībā.

Tikmēr meitenes vecāki un vietējie iedzīvotāji pirmdien vakarā sarīkoja protesta akciju pie Vasko skolas. "Mēs nesaudzēsim apsūdzēto un nevienu, kas saistīts ar šo noziegumu," paziņoja Goas štata galvenais ministrs Manohars Parrikars.

Indijā pēdējā laikā ir pieaudzis sašutums par biežajiem noziegumiem pret sievietēm. Decembrī satiksmes autobusā Deli grupveida tika izvarota un piekauta 23 gadus veca studente, kura pēc divām nedēļām mira.

Tas izraisīja plašus protestus visā Indijā, pieprasot stingrāk vērsties pret seksuālo vardarbību. Protestētāji norādīja, ka varmākas bieži netiek sodīti vispār vai saņem nenozīmīgu sodu. Pārmetumus izpelnījās arī policija, kas bieži neizvirzot apsūdzības aizdomās turētiem uzbrucējiem.


Написать комментарий