Japānā sniegputenī bojā iet 71 gadu vecs vīrietis, pavisam cietuši teju 900

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Sniegputenis Japānā ir prasījis viena cilvēka dzīvību, un tā izraisītās avārijās un citos incidentos ievainojumus guvuši gandrīz 900 cilvēku, otrdien paziņoja Japānas Meteoroloģiskā aģentūra.

Japānas austrumos nedēļas nogalē deviņās stundās uzsniga astoņi centimetri sniega, un tas bija lielākais sniegputenis šajā rajonā kopš 2006.gada janvāra. Tokijas tuvumā esošajā Jokohamā uzsniga 13 centimetri, bet kalnu rajonos ap Tokiju - līdz 30 centimetriem sniega.

71 gadu vecs vīrietis Nagano prefektūrā gāja bojā, sniega tīrīšanas laikā iekrītot vaļējā notekā.

Tokijā un apkārtējos rajonos ievainojumus guva vismaz 891 cilvēks. Daudzi no viņiem bija gados veci cilvēki, kas paslīdēja uz apsnigušām ielām, vai autovadītāji, kas iekļuva avārijās.

Aviosabiedrības "All Nippon Airways" un "Japan Airlines" sniega dēļ otrdien atcēla 37 iekšzemes reisus, un desmitiem citu avioreisu kavējās. Sniegs tomēr nopietni neietekmēja starptautiskos avioreisus.

Pirmdien Japānas aviosabiedrības bija atcēlušas vairāk nekā 460 iekšzemes reisus galvenokārt Tokijas Hanedas lidostā. Apmēram 3400 cilvēku pavadīja otrdienas nakti Tokijas Naritas lidostā, jo sniega dēļ nekursēja dzelzceļa transports, kas šo nomaļo lidostu savieno ar Tokiju.


Написать комментарий