Veselības inspekcija paziņoja ar hloru saindējušos jauniešu sūdzības pārbaudes rezultātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Veselības inspekcijas Latgales kontroles nodaļa pabeigusi viesnīcas „Hotel Dinaburg” atpūtas kompleksa pārbaudi, kurā pēc Jaungada sagaidīšanas svinībām vairāki jaunieši vērsās Daugavpils reģionālajā slimnīcā ar sūdzībām par slikto pašsajūtu.

Veselības inspekcijas vadītāja Irēna Rimša portālam Gorod.lv pastāstīja, ka 4.janvārī tika saņemti ūdens pārbaudes rezultāti, kuri uzrādīja hlora satura neatbilstību pieļaujamajām normām. Hlora līmenim vajadzētu būt starp 0,3 un 1 mg/L, bet tā saturs baseina ūdenī sastādīja 1,17 mg, džakuzi daudz mazāk – 0,04 mg.

Tādējādi tika konstatēts, ka hlora nepieļaujamā daudzuma dēļ notika jauniešu saindēšanās, minētais fakts tika fiksēts dokumentāri, savukārt jau 2.janvārī Veselības inspekcijas pārbaudes gaitā hlora līmenis bija daudz mazāks par pieļaujamo normu, kas var radīt draudus infekcijas izplatībai.

Inspekcijas pārstāvji uzskata to par normu neievērošanu, jo tādējādi netiek ievērots nepieciešamās dezinfekcijas process. Šajā sakarā tika ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta, un par higiēnas prasību neievērošanu viesnīcai var tikt uzlikts naudas sods no 50 līdz 250 latiem.

Turklāt, noteikumi nosaka, ka baseina ūdens jāpārbauda divreiz diennakts laikā – no rīta un vakarā, bet viesnīcā „Hotel Dinaburg” tas tiek darīts tikai vienreiz.

Pēc Irēnas Rimšas vārdiem, tas ir jau otrais šāda veida saindēšanās gadījums viesnīcas atpūtas kompleksā – 2012.gada 15.janvārī ģimene ar mazu bērnu arī saindējās ar pārhlorētu ūdeni, bet sakarā ar to, ka cietušie negriezās pēc mediķu palīdzības, notikušā pierādījumu nebija.


Написать комментарий