Ārlietu komisija ar ekspertiem diskutēs par Latvijas ārpolitikas prioritātēm

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Gatavojoties ikgadējām Saeimas ārpolitikas debatēm, Saeimas Ārlietu komisijas deputāti trešdien, 16.janvārī, ar ārlietu ekspertiem diskutēs par Latvijas ārpolitikas prioritātēm un uzdevumiem 2013.gadā, informē Saeimas kanceleja. 

„Tradicionāli pirms nozīmīgajām Saeimas ārlietu debatēm uz komisijas sēdi esam aicinājuši ārlietu ekspertus, lai apmainītos viedokļiem par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Par Latvijas izaicinājumiem Eiropas Savienībā tuvākajā nākotnē pagājušajā nedēļā diskutējām Eiropas lietu komisijā, tāpēc šī būs iespēja paraudzīties uz Latvijas ārpolitikas prioritātēm ārpus Eiropas robežām,” norāda Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš. „Latvijas ekonomika aizvien stabilizējas un esam ceļā uz dalību eirozonā — tas dos iespēju paplašināt mūsu valsts ārpolitisko darbību, tāpēc ir būtiski jau laikus raudzīties nākotnē, diskutējot par Latvijas ārpolitikas iespējamiem attīstības virzieniem,” uzsver O.Kalniņš.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds, Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Starptautiskās attiecības – Eiropas studijas” vadītājs Jānis Tomels, Sabiedriskās politikas centra „Providus” pētniece Dace Akule un Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ārlietu ministram ne vēlāk kā 16.janvārī Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību ES jautājumos.

Šogad Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notiks jau trešo reizi. Pirmās Saeimas ārpolitikas debates notika 2011.gada 27.janvārī.

Ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.

Ārlietu komisijas sēde notiks trešdien, 16.janvārī, plkst.10.00 Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11. 


Написать комментарий