Biķernieku pamatskolas skolēni ir aktīvāko makulatūras vākšanas konkursa dalībnieku vidū

foto: vtorex2011.ru
foto: vtorex2011.ru

2012.gada 26.septembrī SIA „Zaļā josta” sadarbībā ar SIA „Papīrfabrika „Līgatne””, AS „Latvijas valsts meži” un Valsts izglītības satura centru aicināja Latvijas pirmsskolas, vispārējās un profesionālās izglītības iestādes iesaistīties makulatūras vākšanas konkursā „Tīrai Latvijai!”.

Konkursa ietvaros tiks noteikts Latvijas zaļākais novads un pilsēta, kuru izglītības iestāde savāks un konkursa ietvaros pārstrādei nodos visvairāk makulatūras – papīru, žurnālus un kartona izstrādājumus. Dalībai konkursā reģistrējušas 339 skolas jeb 76214 skolēni.

Prieks, ka aktīvāko makulatūras vākšanas konkursa dalībnieku vidū ir arī Daugavpils novada skolēni – Biķernieku pamatskolas audzēkņi, kuri nesen bija makulatūras vācēju pirmajā trijniekā, bet šobrīd ierindojušies ceturtajā vietā.

Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pamatskolas skolēni ar entuziasmu atbalsta makulatūras vākšanas ideju, meklējot to visās iespējamajās un neiespējamajās vietās un iesaistot šajā procesā arī savus vecākus. Piemēram, Jackeviču daudzbērnu ģimene savākusi vairāk nekā tonnu makulatūras, par ko tika apbalvota Biķernieku pamatskolā notikušajā pasākumā un atzīta par „2012.gada ģimeni”.

Konkurss turpinās un skolēni vēlas būt tā uzvarētāju trijniekā, viņiem ļoti gribas 2.maijā ieraudzīt savu skolu uzvarētāju sarakstā. Konkurss noslēgsies 2013.gada 15.martā, tāpēc visi, kuri tāpat kā Biķernieku pamatskolas audzēkņi uztraucas par dabas resursiem un vēlas, lai Daugavpils novads tiktu atzīts par zaļāko novadu Latvijā, tiek aicināti sazināties ar Biķernieku pamatskolu pa tālruni 65471511 vai e-pastu skola@bikerniekupag.lv.

Biķernieku pamatskola būs pateicīga par jebkuru palīdzību.


Написать комментарий