Krievu miljardieris mērķē uz “Tele2” Krievijas aktīviem

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Telekomunikāciju gigants "Garsdale", kas pieder Krievijas bagātākajam cilvēkam Ališeram Usmanovam, sācis pārrunas ar Krievijas mobilo tīklu "lielo trijnieku" par "Tele2" Krievijas aktīvu iegādi un tai sekojošu sadali, ziņo "lenta.ru", atsaucoties uz informāciju avīzē "Vedomosti".

Avīzei par to stāstījuši avoti, kas ir tuvi "Garsdale" un "Tele2", taču oficiāli "Garsdale" šādu informāciju neapstiprina.

"Garsdale" patlaban kontrolē "MegaFon" tīklu, taču ir gatava izpirkt visu "Tele2" biznesu Krievijā, sadalīt tā filiāles atsevišķās kompānijās, lai tajos reģionos, kas nav interesanti, pēc tam pārdotu "MTC" un "Vimpelkom". Vienlaikus "Garsdale" plāno gūt papildus peļņu no starpniecības pakalpojumiem.

"Tele2" nekad oficiāli nav ziņojusi, ka vēlētos pamest Krieviju, tomēr lietišķā prese jau ilgāku laiku ziņo, ka zviedru uzņēmums būtu gatavs pārdot daļu biznesa šajā valstī. Tā, 2012.gada augustā avīze "Kommersant" rakstīja, ka "Tele2" varētu izveidot aliansi ar "Rostelekom", turklāt valsts kompānija cer iegūt kontroli jaunajā struktūrā.

"Tele2" Krievijā ir ceturtais lielākais abonentu skaits un ieņēmumi, daļā reģionu šis operators ir populārāks nekā "lielā trijnieka" operatori. Turklāt "Tele2" nav iespēju strādāt Maskavā (formāli – brīvu frekvenču trūkuma dēļ), tādēļ tās izaugsme Krievijā ir ļoti ierobežota. Izdevums uzsver, ka "Tele2" ir lielākais tirgus, pat lielāks nekā Skandināvijas valstis.

"Vedomosti" avoti pirms tam "Tele2" Krievijas aktīvus novērtēja 2,6 – 4 miljardu ASV dolāru apjomā. Salīdzinājumam – "MegaFon" kapitalizācija ir 15,7 miljardi ASV dolāru, "MTC" – 18,9 miljardi ASV dolāru.


Написать комментарий