Daugavpils skolēniem palīdzēs apgūt planšetdatorus un e-grāmatas

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Mūsdienās dzīve nav iedomājama bez inovatīvajām tehnoloģijām – ar tām mēs saskaramies katru dienu.

Tādēļ Latgales Centrālā bibliotēka piedāvā pamatskolas audzēkņiem jaunu bibliotekāro stundu „E- grāmatu pasaulē”, kuras ietvaros bērni varēs apgūt planšetdatorus un e-grāmatas.

Projekta koordinatore Dzidra Stupāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka minēto mācību stundu mērķis ir veicināt skolēnu interesi par grāmatām un lasīšanu, kā arī popularizēt jaunās inovatīvās tehnoloģijas. Šobrīd bibliotēka piedāvā dažāda vecuma cilvēkiem domātās 270 elektroniskās grāmatas.

Minēto neparasto mācību stundu sagatavoja LCB darbinieki, kuri pirms tam pabeidza meistarklasi, kuras ietvaros apguva planšetdatoru un e-grāmatu lietošanas īpatnības. Pēc projekta koordinatores vārdiem, pilsētas skolas izrādīja interesi par bibliotēkas ierosinājumu, tāpēc, plānojot mācību stundas, būs jāņem vērā skolēnu vecums.

Pavisam nesen bibliotekārā stunda notika bērnu bibliotēkā „Zīlīte”, un tajā piedalījās 3.vidusskolas, Centra vidusskolas un Saskaņas pamatskolas skolēni. 7.-8.klašu skolēni tika iepazīstināti ar planšetdatoru funkcijām un iemācījās lietot e-grāmatas. Bērni pildīja arī praktiskos uzdevumus, meklējot nepieciešamās lapas, sastādot tūrisma maršrutus un daudz ko citu.

Šāda veida mācību stunda notika arī Gaismas bibliotēkā.

LCB aicina skolēnus un visus interesentus apmeklēt bibliotekārās stundas dažādās bibliotēkas filiālēs. Jāatzīmē, ka vēlams pietiekties iepriekš, lai LCB rīcībā esošie 10 planšetdatori kopā ar lielo ekrānu tiktu uzstādīti nepieciešamajā filiālē.

Bibliotekārā stunda „E-grāmatu pasaulē” ir daļa no Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta, kas tiks realizēts līdz 2013.gada oktobrim. 

Sīkāku informāciju var saņemt pa tālruni 65476341 (Dzidra Stupāne) vai LCB filiālēs.


Написать комментарий