Indonēzijas galvaspilsēta cieš no plūdiem

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Stipro lietusgāžu izraisītie plūdi radīja nopietnu kaitējumu Indonēzijas galvaspilsētai Džakartai, bloķējot ceļus un slēdzot ciet uzņēmumus. Ir arī bojā gājušie.

Sezonālo lietusgāžu dēļ vairāki Indonēzijas galvaspilsētas apgabali, tostarp centrālie biznesa rajoni, tika apludināti. Plūdu radītās sekas noveda arī pie satiksmes bloķēšanas, ko izraisīja iedzīvotāju pārvietošanās Džakartas ielās, ziņo BBC.

Pēc varas iestāžu sniegtās informācijas, plūdu rezultātā gājuši bojā jau četri cilvēki.

Indonēzijas galavspilsētas Džakartas gubernators jau ir izsludinājis ārkārtas stāvokli. Apmēram 20 000 iedzīvotāju bija spiesti pamest savas mājas un meklēt patvērumu.

Pēc Indonēzijas Valsts katastrofas vadības aģentūrā sniegtās informācijas, stipro lietusgāžu rezultātā ir pārplūdušas vairākas upes, izraisītie plūdi pārsniedz trīs metru augstumu.

Turpetim, sinoptiķu prognozes nav iepriecinošas. Sinoptiķi brīdina, ka sezonālās lietusgāzes pieņemsies spēkā, un brīdina, ka situācija varētu pasliktināties tuvākajās piecās dienās, ziņo BBC.

Pēdējo reizi līdzīga situācija Džakartā bija 2007. gadā, kad sezonālo lietusgāžu dēļ cieta vairāki tūkstoši iedzīvotāju un 40 cilvēku gāja bojā.


Написать комментарий