PVN samazināšanas pārtikai iniciatīvas autors meklē Saeimas frakciju atbalstu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iniciatīvas par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu pārtikai autors Normunds Grostiņš jau vērsies pie Saeimas frakcijām ar aicinājumu atbalstīt iniciatīvu, aģentūrai BNS pastāstīja iniciatīvas autors.

Viņš norādīja, ka PVN likmes samazināšana atbilst Latvijas budžeta iespējām, kas tiek paskaidrots arī Saeimas deputātiem. "Tiekoties ar Saeimas deputātiem, es paskaidroju, ka PVN pazemināšana pārtikai atbilst Latvijas budžeta iespējām. Piemēram, ja eiro ieviešanai un propagandai paredzētais finansējums tiktu izmantots PVN pazemināšanai pārtikai, šo PVN likmi varētu pazemināt jau šogad. Tātad būtībā tā ir Saeimas izvēle ‒ paaugstināt cenas pārtikai, ieviešot eiro, vai pazemināt, samazinot PVN pārtikai," sacīja Grostiņš.

Iniciatīvas autors informēja, ka jau ir notikusi saruna ar Reformu partijas frakcijas vadītāju Vjačeslavu Dombrovski, kurš gan paudis negatīvu attieksmi pret šo priekšlikumu. Savukārt no 21.janvāra ir paredzētas tālākas tikšanās ar Saeimas deputātiem. "Būtībā esmu vērsies ar šo priekšlikumu pie Saeimas partijām jau tagad, bet formāli to iesniegšu brīdī, kad būs panākta reāla iespēja nodrošināt PVN likmes pazemināšanai pārtikai Saeimas vairākuma atbalstu balsojumā," uzsvēra Grostiņš.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka par PVN likmes pazemināšanu pārtikai portālā "manabalss.lv" tika vākti iedzīvotāju paraksti. Līdz šim jau ir savākti 11 225 paraksti, kas ir par 1225 vairāk nekā nepieciešams, lai ar iniciatīvu vērstos Saeimā.

Grostiņš aģentūrai BNS iepriekš pieļāva, ka šogad politiķi varētu būt pretimnākošāki PVN samazināšanai pārtikai, jo vēlēsies uzlabot savu tēlu, kas saistībā ar eiro ieviešanas virzību sabiedrībā ir pasliktinājies. "Domāju, ka 2013.gadā Saeima atradīsies ļoti nopietnu atlaišanas risku ēnā, jo turpinās virzību uz eiro ieviešanu. Tādā situācijā valdošo partiju politiķi var būt dzirdīgāki pret skaidri formulētām tautas vajadzībām. Vēl jo vairāk situācijā, ka pazemināts PVN pārtikai ir vairākumā Eiropas Savienības dalībvalstu un Latvijas kopbudžetā ir simtos miljonos latu skaitāms pārpalikums," norādīja Grostiņš.

Patlaban Latvija, Igaunija un Dānija ir vienīgās Eiropas Savienības dalībvalstis, kur PVN pārtikai nav samazināts.


Написать комментарий

Samazinat PVN negrib ne saima ne oligarhi ,jo tas skar vinu macinus, tapat ka ieviest progresivo nodokli. mums nav ne domajosa saima ,ne valdiba Turpmak par tadiem vairs nebalsosu.Vinu vienigais merkis ir ieviest eiro, lai gan nezina kas notiks ar ES.