Tiek turpināti ar Daugavpils Ziemeļu rūpniecības zonas attīstību saistītie darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Noslēdzies atklātais konkurss par Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstībai nepieciešamā tehniskā projekta izstrādi.

Projektētājam triju mēnešu laikā jāizstrādā nepieciešamā dokumentācija, lai pašvaldība varētu turpināt realizēt ar rūpniecības zonas attīstību saistītos projektus.

Atgādināsim, ka pagājušā gada novembrī deputāti apstiprināja Daugavpils Ziemeļu rūpniecības zonā iecerēto ielu izveides detālplānojumu. Projektētāja uzdevums bija izplānot ielu izveidi, pateicoties kurai rūpniecības zonas objekti tiktu savienoti ar Višķu ielu un Mendeļejeva ielu, un nodrošinātu piebraucamos ceļus pie visām rūpniecības zonas teritorijā esošajām ēkām. Pēc pirmās redakcijas apstiprināšanas tika rīkota publiskā apspriešana.

Patlaban projektētājs uzsāks tehniskā projekta galīgā varianta izstrādi, ņemot vērā uzņēmēju ieteikumus, kuriem pieder zemesgabali rūpniecības zonā. Pēc tehniskā projekta galīgā varianta izstrādes varēs uzsākt eiroprojekta īstenošanu.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka projekta realizācijas rezultātā tiks veicināta uzņēmējdarbības attīstība, jo rūpniecības zonā tiks ierīkoti jauni ūdensvada, kanalizācijas, apkures tīkli, iekārtota braucamā daļa, ārējais apgaismojums, uzstādīti luksofori, ierīkoti stāvlaukumi. Tiek plānots, ka konkurss par minēto darbu veikšanu tiks izsludināts pavasarī, bet darbi tiks uzsākti vasarā.

Jāatzīmē, ka ar mērķi attīstīt Ziemeļu rūpniecības zonu un uzlabot transporta satiksmes iespējas šogad tiks uzsākti Varšavas un Liepājas ielu rekonstrukcijas darbi.


Написать комментарий